Hentbolda Meydan Kavgası..!

HENTBOL

2016-2017 Sezonu Hentbol Ligi Büyük Erkeklerde play-off ilk maçı dün gece KKTC FB ile DAÜ arasında oynandı. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ve DAÜ’nün 34-24 kazandığı maçın ikinci yarısında çıkan olaylar geceye damgasını vurdu. Maçta DAÜ’den Andrii ve KKTC FB’den Ahmet Ermez ile Hüseyin kırmızı kartla oyun dışı kaldılar. DAÜ ile KKTC FB arasında play-off’un ikinci karşılaşması yarın gece saat 19.00’da Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda oynanacak.





Karşılaşmanın ilk yarısı büyük çekişme içerisinde geçti. Her iki takımın da birbirine üstünlük kuramadığı bu devre 15-15 eşitlikle tamamlandı.


Karşılaşmanın ikinci yarısına DAÜ daha atak başladı ve oyunun henüz ilk 5 dakikasında 3 gollü farkı yakaladı. KKTC FB’nin rakibini yakalama çabaları sonuç vermeyince oyun da giderek sertleşti. Girdikleri bir pozisyon sonrası sinirlenen Ahmet Ermez DAÜ oyuncusu Andrii’yi iterek yere düşürünce oyun alanı bir anda elektriklendi. Olaylar fazla büyümeden yatıştırıldı ve yaptığı hareketten dolayı KKTC FB’den Ahmet kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderildi. Andrii de 2 dakika cezasıyla cezalandırıldı. Bu olaylardan yaklaşık bir 7-8 dakika sonra yine Andrii ani bir hücumda rakibi tarafından çelmeyle yere indirilince Andrii de topu rakibine savurdu ve oyun alanı bir anda karıştı. Yöneticiler ve duyarlı oyuncular tarafından olaylar yatıştırılınca bu kez KKTC FB’den Hüseyin ve DAÜ’den de Andrii kırmızı kartla oyun dışı kaldılar.


Maçın geriye kalan bölümünde oyundan iyice kopan KKTC FB takımı kalesinde üst üste goller gördü ve DAÜ maçı 34-24 kazanarak kendi sahasında oynayacağı ikinci maç için büyük avantaj sağlamış oldu.

Bugün toplanacak olan federasyon yönetimi videoya da çekilen maçın görüntülerini izleyip verilecek cezalarla ilgili kararını açıklayacak.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.