Şampiyon DAÜ ve LAÜ..!

FUTBOL

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen 2015-2016 Üniversiteler arası Spor Oyunları tamamlandı. Oyunların son branşı olan Futsal Şampiyonası, kadınlarda Doğu Akdeniz Üniversitesi, erkeklerde ise Lefke Avrupa Üniversitesinin Şampiyonluğu ile sonuçlandı.

 





DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Salonu'nda 9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada erkeklerde toplam 7 okul A ve B olmak üzere iki ayrı grupta, kadınlarda ise 3 okul tek grupta mücadele etti.

Kadınlarda şampiyon DAÜ

Şampiyonada tek devre lig şeklinde oynanan kadınlar grubunda DAÜ oynadığı 2 maçta da galip gelerek grubu 6 puanla ilk sırada tamamladı ve şampiyonluğa ulaştı. YDÜ 1 galibiyetle ikinciliği elde ederken, oynadığı 2 maçı da kaybeden UKÜ ise üçüncü oldu.

Erkeklerde zafer LAÜ’nün

Erkeklerde A Grubu’nu ilk 2 sırada tamamlayan ODTÜ ve GAÜ ile B Grubu’nu ilk 2 sırada bitiren LAÜ ile DAÜ yarı finale yükseldi. Yarı Finalde LAÜ, GAÜ’yü 2-0, DAÜ de ODTÜ’yü 6-2 yenerek finale yükseldiler.

Büyük çekişmeye sahne olan final mücadelesinde LAÜ, DAÜ karşısında 6-4 galip geldi ve şampiyon oldu. Final öncesinde oynanan karşılaşmada ise ODTÜ, GAÜ’yü 5-2 yenerek üçüncülüğü elde etti.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.