Özgürgün: “Ciddi destek ve kaynak yaratacak”

FUTBOL

“Sporumuza bizim projelerimiz doğrultusunda ciddi şekilde destek ve kaynak yaratacak bir anlaşma”

 





Başbakan Hüseyin Özgürgün, Koordinasyon Ofisi ile herhangi bir yetki devrinin söz konusu olmadığını, kendilerinin onaylayacağı projeler doğrultusunda gençliğe ve spora ciddi kaynak oluşturulacağını söyledi.

Koordinasyon Ofisi’nin siyasete alet edilerek, Türkiye’yi dışlama ve Türkiye’yi istememe şekline getirildiğine, bunun çok yanlış ve tehlikeli olduğuna işaret eden Başbakan Özgürgün “Bu tamamen gençliğe ve spora hizmet. Sporumuza, bizim projelerimiz doğrultusunda ciddi şekilde destek ve kaynak yaratacak, ciddi artıları olan uluslararası bir anlaşma. Bu anlaşma da Anavatan Türkiye ile yapılıyor” dedi.

İstanbul’a son ziyaretiyle ilgili yapılan haksız eleştirilere üzüldüğünü, özel ve resmi törenin ne olduğunu bilmeyenlerin kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını vurgulayan Başbakan Özgürgün, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı her törenin resmi tören olduğunu, Erdoğan’ın da törene katılacağını öğrendikten sonra oraya resmi olarak gitmek zorunda olduklarını belirtti. Başbakan Özgürgün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yaptıklarına da işaret etti.

Özgürgün, Türkiye’nin ilgisini, sevgisini, verebileceği desteği, zarara ve sekteye uğratmanın, Kıbrıs Türkü’ne yaşatılabilecek en büyük sıkıntılardan biri olduğunu ifade ederek, Türkiye ile ilişkilerin çok kırılıp bozulduğunu, düzeltmenin zaman alacağını kaydetti.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Özgürgün, Ada TV’de yayınlanan “Söz Sizde” programında, güncel konulara ilişkin soruları yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.

Koordinasyon Ofisi’nin Kıbrıs Türk gençliğine destek ve yardım öngördüğünü, Koordinasyon Ofisi’nin ne yapacağını anlattıklarını ama anlamak istemeyenler olduğunu dile getiren Başbakan Özgürgün, “Anlamak istemeyenlere anlatamazsınız, zorla anlamak istemeyene nasıl anlatacaksınız, anlamaz. AKEL Genel Sekreteri de bu konuda açıklama yaptı, onlarla birlikte hareket etme noktasında olanlara neyi anlatacaksınız” dedi.

Koordinasyon Ofisi ile hiçbir yetkinin devredilmediğinin altını çizen Başbakan Özgürgün, “Burada, Kıbrıs Türk gençliğine ve Kıbrıs Türk sporuna yardım ve destek var. Bu, uluslararası bir anlaşmayla birbirini tanıyan iki devlet arasında yapılıyor” ifadesini kullandı.

Anlaşmanın iki devletin meclislerinden geçirilerek güçlü bir altyapı oluşturulduğuna işaret eden Başbakan Özgürgün, Koordinasyon Ofisi’nin, Başbakanlığın yürüttüğü bir yasayla Kıbrıs Türk sporuna ve gençliğine hizmet vereceğini vurguladı.

“Sporumuza bizim projelerimiz doğrultusunda ciddi kaynak yaratacak.”

Kıbrıs Türk halkının oynanan senaryoyu net görmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Özgürgün, şöyle devam etti:

“Şimdi ben Başbakan olarak yetkilerimi kime devredebilirim ki, devretmem zaten. Biri benden bir şey isterse onu da yapmam. Ancak, AKEL Genel Sekreteri ile aynı doğrultuda hareket edenlere benim bir şey anlatacak halim de yok. Onların amacı da belli, niçin yaptıkları belli. Kıbrıs Türk halkının net olarak böyle bir senaryoyu görmesi gerekiyor. Çünkü bu, gençlik ve spora destek ofisi. Gençlikle sporun desteklenmesinden başka bir şey yok. Bunu da, biz yürüteceğiz, bizim uygun göreceğimiz şekilde yapacak. Yıllarını spora vermiş, sporun içinden gelen birisi olarak, sporun ‘s’sinden anlamayanların, sporla ilgisi olmayanların bunu ne hale getirdiğini de görmekten büyük üzüntü duyuyorum. Siyasete alet edildi. Türkiye’yi dışlama ve Türkiye’yi istememe şekline getirildi. Bu çok yanlış ve çok tehlikeli bir noktadır. Bu tamamen gençliğe ve spora hizmet. Sporumuza bizim projelerimiz doğrultusunda ciddi şekilde destek ve kaynak yaratacak, ciddi artıları olan uluslararası bir anlaşma. Bu anlaşma da Anavatan Türkiye ile yapılıyor.”

Başbakan Özgürgün, anlaşma uyarınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uygun görmediği hiçbir proje ve yatırımın yapılmayacağını belirterek, “Biz hangi projeye uygunluk verirsek, o projeyi yürütecek olan da biz olduğumuza göre, o tesisler de burada olduğuna göre, bizim devletimizin organları tarafından sahiplenilip yürütülecek. Başka bir şey düşünülmez” dedi.,

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.