Lefke, Başkentte Kaçamadı..! (1-1)

FUTBOL

AKSA Süper Lig’de play-out oynamak istemeyen iki takım olan China Bazaar Gençlik Gücü ile Lefke, kritik maçta 1-1 berabere kaldı. 11. dakikada öne geçen konuk Lefke son dakikalarda yediği golle galibiyeti kaçıran takım oldu. Bu sonucun ardından G.Gücü 32, Lefke de 36 puana yükselirken, G.Birliği’nin galibiyetinin ardından iki takım da son hafta öncesinde play-out içerisinde kaldı. Lefke’nin golünü Okan atarken, Gençlik Gücü’nün golünü Arif attı.

Yer: Lefkoşa Atatürk Stadı

Hakemler: Hüseyin Eyyüpler, Mehmet Ekşici, Özal Çağlayan

C.B. Gençlik Gücü: Remzi, Turgut Kaan, Ali, Ümitcan, Necati, Abu Dumbiya, Hasan (80’Mustafa) Ndikumana, Muhammet (56’İbrahim) Arif, Kaan (80’A.Saygı)

Lefke: İrfan, Kaan, Yakup, Armstrong, Tahsin, Erkan, Okan (81’ Nevzat), Berk (60’ Arda), Hasan Çaka, Issa, Kouassi (20’ Mehmet Ali)

Goller: 84’Arif Uysal (CB G.Gücü) 11’Okan Gün(Lefke)

Dengede başlayan maçta golü bulan taraf 11’inci dakikada Lefke oldu. Ceza alanı içinde G.Gücü savunmasının uzaklaştıramadığı topa vuran Okan Gün topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

İki takım da ilk yarı boyunca çok net fırsatlar bulamazken, soyunma odasına 1-0 Lefke üstünlüğünde gidildi.

İkinci yarıda da pozisyon kısırlığı yaşanırken, G.Gücü’nün topa daha çok hakim olduğu son bölümlerde eşitlik golü geldi.

84’üncü dakikada Arif Uysal indirilen topu arka direkte yaptığı vuruşla ağlara göndererek skoru 1-1’e taşıdı.

Golün ardından G.Gücü kalecisi Remzi ve Lefke kalecisi İrfan kritik birer kurtarışa imza atarken, mücadele 1-1 eşitlik ile tamamlandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.