Kıran Kırana Tur GG’nin..! (8-9)

FUTBOL

Kıbrıs Kupası 2.tur karşılaşmasında Girne Halk Evi’ne konuk olan Gençlik Gücü’nü çekişmeli ve heyecanlı geçen 90 dakikalık sürede 3-3, uzatmalarda ise 4-4 berabere kalarak penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonunda rakibine 9-8 üstünlük sağlayan G.Gücü çeyrek finale yükselen takım oldu.

Yer: Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı.

Hakemler: Emre Öztaşlı, İsmail Ercan, Ahmet Özkurtuluş

Girne Halk Evi: Okyanus, Hasan, Yaşar, Mahmut, İlker (104.Dk Talip) Oladele, Özgür(37.Dk James), S.Saygı, Kaan (83.Dk Yankı), LuaLua (90+2.Dk Serhan), Mustafa

G.Gücü: Seyit, Gökhan, Emrah, Ali (28.Dk Abdullah) (104.Dk Mahmut) Sezgin (56.Dk İdan) Arif (84.Dk M.Kaygısız) Aşkın, Debola, Özgür, Prince, Ümitcan

K.Kart: 112.Dk Emrah (G.Gücü)

Goller: 30.ve48.Dk Kaan, 76.Dk 76 S.Saygı, 108.Dk Yankı (Girne Halk Evi) 9.Dk ve 90. Dk Prince, 60.Dk Özgür ve 94.Dk İdan (G.Gücü)

Penaltılar: Prince, İdan, Debola, Gökhan, M.Kaygısız (G.Gücü) Hasan, Serhan, Talip, Oladele (Girne Halk Evi)

9. dakikada gelişen atakta prince defansın arkasında topla buluştu, kalecinin de üzerinden topu aşırtarak ağlara yolladı ve G.Gücü’nü deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

30. dakikadaki Girne Halk Evi atağında G.Gücü defansı topu uzaklaştıramadı. Topu önünde bulan Kaan takımı adına skoru 1-1 yaptı.

48. dakikada Girne Halk Evi öne geçti. Bu dakikada gelişen atakta Kaan düzgün bir vuruşla topu bir kez daha filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçiren golü.

60. dakikadaki G.Gücü atağında Özgür kalabalık rakip defans arasında buluştuğu topla 2 rakibini geçti ve takımına 2-2’lik beraberliği getiren golü attı.

79. dakikada Girne halk Evi takımından S.Saygı rakip ceza alanında topla buluştuğu anda sert ve düzgün bir vuruşla takımını tekrar öne geçirdi. 3-2

90+1’nci dakikada G.Gücü takımından Prince sağ taraftan ceza alanına girdikten sonra sert vurdu ve takımına 3-3’lük beraberliği getiren golü attı.

Uzatmalara giden maçın 94. dakikasında G.Gücü’nün kazandığı serbest vuruşta İdan uzak mesafeden topu doğrudan kaleye gönderdi. Üst köşeden ağlara giden topla G.Gücü 4-3 öne geçti.

108. dakikadaki atakta S.saygı’nın pasında yankı topu filelere göndermekte zorlanmadı ve skoru 4-4 yapan golü attı.

Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca tur atlayacak takımı belirlemek için penaltı atışlarına gidildi.

Penaltılarda rakibine 5-4’lük üstünlük sağlayan G.Gücü çeyrek finale kalan takım oldu.

FOTOLAR: CEMİL GARİP 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.