Devletin Sahaları Para Basıyor..!

FUTBOL

Yıllar içinde devlet tarafından yapılan ancak takımları ligden düşünce veya ligden çekilince takımsız kalan sahalar antrenman sahası olmayan takımlara ve master takımlarına kiralanarak devletin ensesinden gelir elde ediliyor.

Akova Eray Vudalı Sahası takımın ligden çekilmesine ve herhangi bir altyapı takımının da olmamasına rağmen gerek antrenman amaçlı ligde oynayan takımlara gerekse master takımlarına kiralanarak gelir elde ediliyor.

Balıkesir sahası ise yine devlet tarafından yapılan ve o dönem Balıkesir takımının maçlarını oynaması için kullanımına verilmişti. Balıkesir sahası da ligde mücadele etmemesine rağmen sahayı gerek antrenmanlar gerekse master takımlarının kullanımına belirli bir ücret karşılığı vererek gelir elde ediyor.

Tatlısu takımının maçlarını oynaması için yaptırılan Tatlısu sahasının da akıbeti diğerlerinden farklı değil. Bu sahada da Tatlısu’nun takımının liglerde mücadele etmemesinden dolayı diğer takımlara ve master takımlarına belirli bir ücret karşılığı kiralanarak gelir elde ediliyor.

Bir diğer yandan Girne'de takımlar saha konusunda kan ağlarken Karaoğlanoğlu'na yapılan sahanında da kiralanarak ücret alınması diğer kulüpler tarafından büyük tepki ile karşılanıyor. 

Sahaların takımı olmayan kulüplerin elinde kiralanarak olmayan takımın kulübüne gelir elde edilmesi, elde edilen bu gelirin nerelerde kullanıldığının da sorgulanmasına neden oluyor.

Spor Dairesi’nin bu konuda herhangi bir girişim yapmaması diğer kulüpleri isyan noktasına getirirken Dairenin bu konuda adım atıp atmayacağı da merek konusu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.