Kıbrıs Türk Tenis tarihi belgeseli halkla buluşuyor..!

DİĞER

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından hazırlanan ve 1878-1963 dönemine ait, Tenis oynayan 35 Kıbrıslı Türk Tenisci ile yapılan röportajlardan oluşan Kıbrıs Türk Tenis Tarihi Belgeseli, Kıbrıs Genç TV’nin katkıları ile yarın saat 20:00 Kıbrıs Genç TV binasında düzenlenecek Gala sunumu ile halkla buluşuyor.

 





Tamamlanması yaklaşık 2 yıl süren Belgesel Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet S. Örek ve Tenisci Barış Örek tarafından hazırlandı. Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta çeşitli arşivler ve ulaşılabilen birçok kaynaktan faydalanarak hazırlanan belgeselde iki toplumun ortak yaşadığı dönemler olmasından dolayı Kıbrıslı Türk Teniscilerle birlikte oynamış Rum ve Maronit bazı sporcularla da röportajlar yapıldı.


Gala etkinliği Kıbrıs Genç TV Binasında başlayıp devamı Stüdyoda devam edecek. Belgesel sunumu Kıbrıs Genç TV’den canlı olarak da yayınlanacak. Sözkonusu etkinliğe Üst Düzey Devlet Yetkilileri, Belgeselde yer alan katılımcılar, Tenis Federasyonuna bağlı Kulüplerin yönetici, antrenör ve sporcuları yanında tüm halkımız da davet edildi.

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.