YDÜ Sonunu Getiremedi..! (82-77)

BASKETBOL

FIBA Kadınlar Euroleauge sekizinci maçında deplasmanda Rusya’da UMMC Ekaterinburg ile karşılaşan YDÜ 82-77 mağlup oldu. Maçın en skorer ismi 30 sayıyla Ekaterinburg’da Alba Torens oldu. YDÜ’de Vandersloot ise 15 sayı, 16 asist ile double double yaptı.

 



City, Arena: Ekaterinburg, DIVS Sport Hall’de oynanan maça etkili başlayan taraf Lavenderi’in üç sayılık basketi ve Vandersloot ile sayı bulan YDÜ ilk dakikada 5-0’lık seri elde etti. Hızlı hücumlar ve karşılıklı basketlerin olduğu periyotta ilk üç dakika 5-9 YDÜ’nün üstünlüğü ile geçildi. Rakibine pota altını ektili kullanmasına izin vermeyen Rus takım periyotta 3.25’e girilirken 16-9 üstünlük sağladı. Maçta 2 dakika boyunca isabetsiz atışlarla skor kaydedemeyen YDÜ, McBride ile skoru 16-13’e çekti. YDÜ, Hollingsvorth, Gruda ve Olcay ile skor buldu ve ilk periyodu YDÜ 18-20 önde bitirdi.

2. periyoda YDÜ Gruda ve McBride skoru 18-24’e çekmesiyle ev sahibi takım molaya gitti. Mola dönüşü Grinner ile Ekaterinburg sayılar bulurken, YDÜ Hollingsvorth ve Vanderlsoot’a cevap verdi ve skor 28-31 yaptı. YDÜ’de McBride’ın üç sayılık basketi ve Bahar’ın pota altından bulduğu sayılara Ekaterinburg Grinerr ile cevap verdi ve devreyi YDÜ 41-38 önde tamamladı.

3. periyotta Ekaterinburg’da Grinner’in sayılarına YDÜ ise Vandersloot ile sayılar buldu ve YDÜ oyunu domine ederek final periyoduna 7 sayı farkla 53-60 girdi.

4.periyota etkili başlayan ev sahibi ekibe, McBride ile sayı bularak cevap veren YDÜ oldu 57-62. Oyunda etkinliğini artırarak sert savunma yapan Rus takım üç dakika geride kalırken 63-62 öne geçti. Vandersloot, MacBride ve Hollingsvorth ile skor bulan YDÜ skoru 71-69’a getirdi. Dış şutlarda etkili olarak skor üstünlüğünü elinde tutan rakibi karşısında 1.27’de YDÜ skoru 78-77 yaptı ancak maçtan UMMC Ekaterinburg 82-77 galip ayrıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.