YDÜ Kazanmayı Biliyor..! (76-83)

BASKETBOL

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 25. haftasında deplasmanda Adana ASKİ takımı ile karşılaşan YDÜ Kadın Basketbol takımı, 71-71 eşitlikle uzatmaya giden maçtan 76-83 galip ayrıldı. YDÜ bu maçla galibiyet sayısını 23’e çıkararak ligin son haftasına, sezon boyunca aldığı 2 mağlubiyetle, en fazla sayı atan ve en az sayı yiyen takım olarak lider girdi.





İlk periyodu McBride’ın skor liderliğinde 15-21 önde kapatan YDÜ, Hollingsworth ve Gruda’nın da devreye girmesi ile ilk yarı sonunda fazla zorlanmadan soyunma odasına önde girdi (27-35).

Maçın ikinci yarısında rakibiyle aradaki farkı 10 sayı civarında tutan YDÜ, etkili oyunuyla 3. periyodu da 48-57 önde kapatan taraf oldu.

Maçın boyunca toplamda 29 sayı üreten Courtney Williams ile farkı kapatan ev sahibi Adana ASKİ maçın bitimine 1 dakika kala skora dengeyi getirmeyi başardı (69-69). Maçın son 29 saniyesine 71-69 önde giren Adana ASKİ oldu. Ancak Hollingsworth’un bulduğu sayı ile rakibine izin vermeyen YDÜ skoru eşitledi.

Uzatmaya giden maçın ekstra 5 dakikalık bölümünde McBride ile birlikte Bahar ve Olcay’ın sayıları ile üstünlüğü yeniden kuran YDÜ sahadan 76-83 galip ayrılarak ligi lider bitirmek için Hatay BŞB ile girdiği yarışta avantajını kaybetmedi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.