YDÜ Farkı Fark ediliyor..! (85-45)

BASKETBOL

YDÜ Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin dördüncü haftasında evinde konuk ettiği Abdullah Gül Üniversitesi’ni 40 sayı farkla 85-45 mağlup etti. YDÜ bu galibiyet ile bu sezon ligde 4‘de 4 kayıpsız devam ederken, AGÜ ilk yenilgisini aldı. YDÜ gelecek hafta deplasmanda Galatasaray ile mücadele edecek.





YDÜ, Cansu’nun isabetli üç sayı basketiyle karşılaşmaya 3-0 önde başladı. Periyotta ilk iki dakika 8-4 Yakın Doğu Üniversitesinin üstünlüğü ile geçildi. Maçta etkili olan YDÜ Hollingsvorth ve Vandersloot’un sayılarıyla farkı 16 sayıya çıkarak 4.35’de skoru 22-6’ya çekti ve devreyi de 31-11 önde tamamladı.


İkinci periyoda ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Olcay, Bahar ve Wautters’ın sayıları ile farkı giderek açtı 7.51’de skoru 38-17 yaptı ve YDÜ ilk yarı sonunda soyunma odasına 49-31 önde gitti.



Üçüncü periyoda farkı kapatmaya çalışan Abdullah Gül Üniversitesine izin vermeyen ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi skoru 60-39 yaparak son üç dakikaya girildi. Hollingsvorth ve Lavender ile sayılar bulmaya devam eden Yakın Doğu Üniversitesi bu periyotta rakibine sadece 10 sayıya izin verdi ve periyodu 67-41 kapattı.



Final periyoduna YDÜ 26 sayı fark üstünlükle avantajlı girdi. Dördüncü periyot karşılıklı basketlerle başladı ancak YDÜ etkili olmaya devam ederek McBride’ın üç sayılık basketiyle skoru 72-43 yaptı. Son dakikada Gökçe ve Cansu ile sayı bulan Yakın Doğu Üniversitesi maçtan 40 sayı farkla 85-45 galip ayrıldı.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.