YDÜ, Ecel Terleri Döktü..! (68-71)

BASKETBOL

2018-19 Basketbol Super Ligi’nde, dün gece oynanan bir karşılaşma ile ikinci hafta maçları sona erdi. GAÜ ile YDÜ arasında Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanan maçı 71-68 kazanan YDÜ oldu. Gecenin yıldızı 20 sayı atan genç yetenek Berkem oldu.

Maça kendi evinde oynarmış gibi başlayan YDÜ, ilk çeyrekte rakibi GAÜ’ye karşı etkili oynayarak bu çeyreği 13-19 önde tamamladı. İkinci periyotta oyundaki üstünlüğünü artıran YDÜ, rakibine iyi savunma yaparken, hücumda da bulduğu sayılarla devreyi 24-28 önde tamamladı. 2.devreye GAÜ daha etkili başlayan taraftı. Toparlanan GAÜ, özellikle Erdem ile bulduğu sayılarla oyuna tutundu ve 3.çeyrek 44-55 YDÜ’nün üstünlüğü son buldu.

Final periyodunda GAÜ, taraftar desteğini arkasına alarak maça ortak olmayı başardı. Son çeyrekte GAÜ kıyasıya mücadele ederek maçı neredeyse çevirme noktasına getirdi fakat sürenin yetmemesiyle YDÜ farklı başladığı maçı, ucu ucuna 3 sayı ile 71-68 kazanmayı başardı ve sezona 2’de 2 yaparak devam etti. GAÜ’nün tamamen yerli oyunculardan kurulu kadrosu gelecek için taraftarlarını fazlası ile memnun etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.