YDÜ, Bunu Hep Yapıyor..!(65-76)

BASKETBOL

FIBA Kadınlar Euroleauge'in13.haftasında B Grubu’nda YDÜ, Fenerbahçe’yi kendi sahasında 11 sayı farkla 65-76 yenerek liderliğini sürdürdü ve grubu ilk 2’de bitirmeyi garantileyerek üst turda ev sahibi avantajını eline geçirdi. Fenerbahçe’de Verameyenka 19 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. YDÜ’de ise McBride 17 sayı kaydetti.

 




İstanbul Metro Enerji Arena’da oynanan maçın ilk periyotunda Fenerbahçe Verameyenka ve Ayşe Cura ile sayılar bulurken, YDÜ Eldebrink, Lavender ve McBride’ın sayıları ile karşılık verdi ve ilk periyotu YDÜ 15-21 önde noktaladı.

İkinci periyoda Fenerbahçe’de Powers, Ana Dabovic ile etkili oldu ve YDÜ McBride ve Gruda ile hızlı hücumla basket buldu ve İlk yarının son beş dakikasına YDÜ 9 sayılık avantajla gitti (24-33). Periyotta dört dakikaya girilirken dakikalarca sayı bulamayan Fenerbahçe Ana Dabovic ve Birsel Vardarlı ile ayakta dururken, Vandersloot ve McBride’ın isabetli atışlarıyla farkı korudu ancak ilk yarının son bölümünde Birsel Vardarlı sahne aldı farkı eritmesine rağmen YDÜ soyunma odasına 38-39 önde gitti.



Üçüncü periyoda Yakın Doğu Üniversitesi etkili başlayarak ilk dakika skorlarını üretti ve 10-0’lık seri yakalayarak rakibi ile farkı 11 sayıya çıkardı(38-49). Fenerbahçe periyotta Verayemenka ile sayılar bulsada YDÜ savunmada çok etkili oldu ve 3.periyotu 53-62 önde tamamlayarak final periyoduna üstün gitti.

Son periyotta Rakibine pota altında sayı bulmasına izin vermeyen YDÜ, rakibinin sert savunması karşısında ilk üç dakikada 53-67 skor kaydederek farkı 14 sayıya çıkardı. Ev sahibi Fenerbahçe rakibi ile farkı eritmeye çalışsa da YDÜ farkı korudu ve skoru 59-71’ taşıdı. Maçın başından itibaren oyunda kontrolü elinde tutan ve etkili olan YDÜ maçı da 65-76’lık skorla farklı kazandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.