SON DAKİKA....YDÜ Tur Vizesini İstanbul’a Bıraktı..! (65-56)

BASKETBOL

FIBA Kadınlar EUROCUP 8'li grupta İtalyan temsilci Reyer Venezia ile İtalya’da karşılaşan YDÜ, maçtan 65-56 mağlup ayrılarak tur vizesini İstanbul'a bıraktı. YDÜ, EUROCUP'ta ilk yenilgisini aldı.

 



Yer: City Arena: Venezia- Mestre, Palasport Taliergio Salonu
Reyer Venezia: Nicolic, Nelchıori, Carangelo, Sandri, Cjbaj, Ruzıckova, Castello, Toglıani, Toglıani.G , Fontenete, Walker, Fruento
Yakın Doğu Üniversitesi: Olcay, Eldebrink, Robinson, Sinem, Hollingsworth, Gizem, Carson, Mc Bride, Vandersloot, Bahar, Vajda



FIBA Kadınlar EUROCUP 8'li grupta İtalyan temsilci Reyer Venezia karşısında maça iyi başlayan taraf temsilcimiz YDÜ oldu.
Özellikle oyun kurucu Vandersloot'un etkili oyunuyla ilk 5 dakikayı 14-11 önde geçen YDÜ, bu periyodu 21-16'lık sonuçla önde geçti.



İkinci çeyreğin başında YDÜ Mc Bride ile etkili olsa da rakip Venezia oyunda dengeyi sağladı ve bu periyodun ilk 5 dakikası 23-23 eşitlikle geçildi.



Oyunda üstünlüğü ele geçiren ev sahibi ekip özellikle pota altında bulduğu sayılarla skoru lehine çevirerek öne geçti. İlk devrenin son 5 dakikalık bölümünde YDÜ savunmada dengesiz hücumlardan boş dönünce devreyi 34-32 geride kapattı.
İkinci devreye de ekibimiz YDÜ iyi başlamadı. Hücumlardan boş dönerken savunmada da rakibini durduramayınca ilk 5 dakikalık bölümü 47-36 geride geçti.



Bu çeyreğin son bölümünde de istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan Yakın Doğu Üniversitesi 3. çeyreği 49-41 geride kapattı.



YDÜ bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı ve dördüncü çeyreğin ilk bölümünde de kötü bir performans sahaya koyunca 35. dakikayı 59-43 geride geçti. Tam saha baskıyla farkı eritmeye çalışan YDÜ, son bölümde Mc Bride ve Hollingsworth'ün sayılarıyla farkı eritse de maçtan 65-56'lık skorla mağlup ayrılarak tur şansını İstanbul'a bıraktı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.