Pota’da Finalin adı Koopspor-YDÜ..!

BASKETBOL

Basketbol Federasyon Kupası’nda bu akşam oynanan karşılaşmalarda Yakın Doğu Üniversitesi ile Koopspor finale yükseldi. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçlarda Yakın Doğu Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi’ni 63-48 ve Koopspor ise Mağusa Gelişim Akademisi’ni 103-81 yenerek adlarını finale yazdırdılar.

 


Yarı finalin ilk maçında Yakın Doğu Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi’ni olaylı bir maçın ardından 63-48 yenerek finale yükseldi.

Maça iyi başlayan Yakın Doğu ilk dakikada üstünlüğü ele aldı ve ilk periyotu 18-8 ve devreyi de 33-22 önde bitirdi.

Oyunun ikinci yarısına da iyi başlayan YDÜ oldu ve üçüncü periyot 46-37 geçilirken maç içinde iki kez anons yaptıran teknik komiser üçüncü anonsu da yaptırınca oyun durdu ve salonun boşaltılmasını istedi.

30 dakikalık duraksamanın ardından maç seyircisiz oynanmaya başlandı ve Yakın Doğu bu maçı 63-48 kazanarak finale yükseldi.


 Koopspor yarı finalde Mağusa Gelişim Akademisi’ni 22 sayı farkla 103-81 yenerek final oynamaya hak kazandı.

Maçın başından itibaren oyunda üstün oynayan Koopspor rakibinin maç esnasında yaklaşmasına izin vermedi. Bu zorlu maçta Koopspor’un pivotu Peter 20 sayı 19 ribaund ile “double-double” yaparken, Evan da 39 sayıyla maçın diğer yıldızı oldu.

 

Final 28 Mart’ta

Basketbol Federasyon Kupası finali 28 Mart Pazartesi akşamı Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda Yakın Doğu Üniversitesi ile Koopspor arasında oynanacak. Karşılaşma saat 19.00’da başlayacak ve BRT 2’den naklen yayınlanacak.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.