LAÜ, Son Nefeste..! (76-82)

BASKETBOL

Kıbrıs Vakıflar Bankası Bütük Erkekler Basketbol liginin 9.hafta mücadelesinde Ertuğrul Apakan’da oynanan maçta GAÜ’yü deplasmanda 82-76 yenen LAÜ, Lider YDÜ ile puanları eşitledi. Maçın Yıldızı sezon başı GAÜ’den LAÜ’ye transfer olan Berk Argın’dı ve maçı 27 sayı ile tamamladı.

 



Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı ve ilk 5 dakika 6-6 eşitlikle geçildikten sonra LAÜ savunmada daha etkili olunca ilk periyotu 14-17 önde tamamladı. 2.periyotta oyun üstünlüğü tamamen GAÜ’nün eline geçti. Savunmada agresif, hücumda ise sayı üreten GAÜ karşısında LAÜ pek etkili olamadı ve ilk yarıyı GAÜ 45-34 önde tamamladı. 3.çeyreğin başında da etkili olan GAÜ idi ve farkı çift haneli rakamlara taşıyarak skoru 52-41 yaptı. Toparlanan LAÜ oyuna ağırlığını koymaya başladı ve özellikle genç oyuncu Berk’in devreye girmesi ile bu periyotu 59-56 GAÜ önde tamamladı. Son periyotta ise heyecan ve çekişme vardı. LAÜ rakibi karşısında son periyotta daha az hata yaptı ve maçıda 82-76 kazanarak liderliğe ortak oldu.


Kadınlarda YDÜ Fark attı


Ertuğrul Apakan’da oynanan gecenin ilk maçında büyük kadınlar liginde GAÜ konuk ettiği YDÜ karşısında pek varlık gösteremedi. Maçın ilk yarısını 34-20 önde kapatan YDÜ, maçın 2.yarısında tempoyu artırdı ve farkıda açarak karşılaşmadan 72-26 galip ayrıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.