Koopspor, Karadağ’ı yıktı geçti..! (81-63)

BASKETBOL

Kıbrıs Vakıflar Bankası Büyük Erkekler liginde dün akşam zirvenin iddialı iki takımı LAÜ ve Koopspor karşı karşıya geldiler ve Koopspor maç boyunca üstün oynadığı bu zorlu karşılaşmayı 81-63 kazanarak çok önemli bir galibiyet elde etti. Bu galibiyetle Koopspor puan cetvelinde rakibinin üstüne geçerek 2.basağa yerleşti. Maçın yıldızları 13 Ribaunt alıp 17 sayı atıp double double yapan Derek Williams ile yine 12 Ribaunt alıp 17 sayı atan ve double double yapan Tyrell Means oldu.

 



Yer: LAÜ Spor Salonu Hakemler: Nusret Sırdar, Çetin Yardım, Burak Pehlivan LAÜ: Dougles(21), Batuhan, Ersat, Kemal(10), Doğukan(11), Hasan Kasap(2), Hasan İçer, Aytaç, Ben Lawson(7), Onat, Berk(8), Nemanja(4)  Koopspor: Kemal(9), Kambala(13), Mehmet, Tayfun(12), Kaan, Vedat(6), Andım, Tyrell Means(17), Derek Williams(17), Ceman, Boran, Kercem(7)


Karşılaşmanın ilk periyotunda başa baş bir mücadele vardı ve ilk 5 dakika 18-16 LAÜ’nün üstünlüğünde geçildi. Periyotun sonuna kadar karşılıklı sayılarla geçildi ve ilk periyotu Koopspor 29-28 önde tamamladı.

2.periyotta da heyecan ve çekişme vardı. Koopspor’da Williams ve Means, LAÜ’de ise Dougles skor yükünü çeken isimler oldular ve bu periyotun 15.dakikası 40-37 Koopspor’un üstünlüğü ile geçildi. Periyot sonuna kadar daha etkili olan ve hücum ve savunmada rakibine üstünlük kuran Koopspor soyunma odasına da 51-46 üstün gitti.



2.yarıda da Koopspor iyi olan taraftı ve oyunun kontrolünü elinde tuttu. Bu periyotun 25. dakikasına kadar karşılıklı sayılar üretildi ve Koopspor farkı koruyarak 55-49’luk üstünlüğünü sürdürdü. Tyrell Means ve Derek Williams’ın iyi oyununa Tayfun ve Kambala’da ayak uydurunca bu periyotuda Koopspor 65-57 önde geçti.

Final periyotunda ise oyunun tek hakimi Koopspor’du. Savunmada rakibi LAÜ’ye fazla sayı şansı tanımazken, hücumdan da sayılarla dönen Koopspor skoru son beş dakikada 72-59’a getirdi. Maç sonuna kadar üstünlüğünü sürdüren Koopspor zorlu Lefke deplasmanında LAÜ’yü 81-63 yenmeyi başardı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.