banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Lefke Kartal KKTC SPOR MANŞETLERİ
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

MSA Voleybol'da İlerliyor..!
banner98

Salgın nedeniyle verilen araya rağmen çalışmalarını evde bireysel antrenmanlarla yapmaya çalışan MSA voleybolcuları, yasakların kalkması halinde antrenmanlara yeniden başlayacaklar. Büyük Erkek Takımı ve Altyapı Antrenörü Kemal Şah önceki gün katıldığı bir radyo programında Büyük Erkek Takımı’nın oluşumu ve altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Şah, hedeflerinin özellikle altyapıda mücadele eden voleybolcularına, karakterli sporcular olmaları ve uluslararası alanda da yer alabilecekleri hedefler göstermek olduğunu vurguladı. Canbulat Ortaokulu salonunda çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Şah, salonla ilgili sıkıntıların olduğunu ancak şikayetçi olmadıklarını, konuyla ilgili Kamil Arifoğlu’na teşekkür ettiklerini söyledi.

YDÜ voleybol şubesinin kapatılmasının ardından kendisinin ve Ali Osman Nurettin, Ertan Fellahoğlu, Salih Hekimoğlu ve ayrıca Güney Kıbrıs Derinya takımında forma giymiş Cafer Duvarcı’nın da katılımıyla MSA takımını oluşturduklarını kaydeden Kemal Şah, gençlerin de yer almasıyla iyi bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Şah şunları söyledi:

“ Takımın kapanmasıyla voleybolu maddiyattan öte, manevi olarak sürdürme amacında olduğumuza inandık. Sayın MSA Başkanı Ahmet Ogan’la görüştükten sonra Büyük Erkek takımını oluşturmaya karar verdik. Tecrübeli oyuncularla birlikte alttan yetiştirdiğimiz genç oyuncularımızı harmanlamayı hedefledik. Antrenmanlarımıza başladık ancak salgın nedeniyle yine durdurduk. Ligin bir an önce başlamasını ve katılmayı arzuluyoruz. Hedefimiz şampiyonluktur. Ancak güçlü takımlar var. Çamlıkspor ve DAÜ gibi iyi kadrolara sahip takımlar var. Güzel bir lig ve tatlı bir rekabet olacağını düşünüyorum. Amacımız ülke sporuna katkı koymaktır. Ayrıca Büyük Kadın takımını da oluşturup lige katılmayı istiyoruz”

Yaklaşık dört yıldır altyapıda antrenörlük yaptığını belirten Kemal Şah, Mağusa Spor Akademisi olarak daha geniş bir oluşuma gittiklerini kaydetti. Amaçlarının, öncelikle karakterli sporcular yetiştirmek, onlara hayat boyu sürecek bir alışkanlık kazandırmak olduğunun altını çizen Şah, şu şekilde konuştu:

“Yıldızlar liginde şampiyonluktan çok, komple bir sporcu yetiştirmek amacındayız. Hem fiziksel, hem de centilmenlik düşünülerek tüm boyutlarıyla sporcularımızı yetiştirmek istiyoruz.”

Bireysel nitelikli ve evde yapılabilecek bir antrenman programı hazırladıklarını aktaran Kemal Şah, “Akademideki çocuklarımıza, her kategoridekilerin anlayabileceği şekilde video hazırlayıp gönderiyoruz. Evde bireysel olarak çalışıyorlar. Aileleriyle de irtibat halinde oluyoruz. Videolarda hareketlerin neler olduğunu, vücutta hangi kas gruplarına faydalı olduğunu ve geliştirdiğini belirtip detaylarla anlatmaya çalışıyoruz. Çocuklar bu durumu çok sevdiler. Çünkü dışarıda antrenman yapamamalarına rağmen, evde kendi vücut ağırlıklarını kullanarak çalışabiliyorlar. Bu çalışmalar gayet verimli geçiyor. Bu çalışmaları devamlı yapmamız gerekiyor. İnsan hareketsiz kaldığı zaman geriye doğru kayıp yaşıyor. Biz de adaptasyon devresini az hasarla kapatmak için bu çalışmaları yaptırıyoruz” dedi.

Amaçlarının sadece voleybola değil ülke sporuna katkı koymak olduğunu altını çizen Kemal Şah konuyla ilgili şunları söyledi:

“Çocuklarımıza hedeflerinin ne kadar ileriye gidebileceğini anlatıyoruz. Ben ve birçok arkadaşım milli takım seviyesinde oynadık. Özellikle Ali Osman Nurettin, sözleşmeli bir şekilde uluslararası birçok turnuvaya katılmış bir sporcudur. Bu seviyede oynamış sporcular olarak çocuklarımıza bu hedefleri anlatmamız ve onları yönlendirmemiz gerekiyor. Halk arasında “ambargo var” sözünün arkasında kalmak bize göre çok yanlıştır. Biz bunu da yenip daha da ilerilere gitmek zorundayız. Bunun önünde bir engel yoktur. KKTC milli takımı olarak olmasa da Türkiye Milli takım formasıyla dünya şampiyonlarına ve olimpiyatlara katılma hedefinde olmalıyız. Çocuklarımızı bu noktada teşvik etmeliyiz. Belli bir seviyeye kadar çıkabiliyoruz. Ancak profesyonelleşme noktasına gelindiğinde geride kalıyoruz. Ancak hedef olursa bu seviyeye ulaşabiliriz.”

banner116
Anahtar Kelimeler:
MSA Voleybolda İlerliyor..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75