banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Forest Karşıyaka Doğan
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Koç, TFF'yi Eleştirdi..!
banner98

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp televizyonunda ekonomi muhabirleriyle bir araya geldi. Başkan Koç, Türk Lirası'nın son dönemdeki performansının kulüpleri ciddi anlamda olumsuz etkilediğini söyledi.

Koç, "TL'nin son 4 yıldaki performansı, ciddi anlamda belimizi büktü. Kulüplerin yarattığı ekonomi, öncelikle faizleri ödemek. Kulüplerin ekonomisi, bunu bile ödeyemeyecek duruma geldi." dedi.

Başkan Ali Koç, Bankalar Birliği ile yapılan borç yapılandırma anlaşmasına da değindi.

Koç, "İlk anlaşmanın yürümeyeceğini biliyorduk. Biz 2+10 şeklinde anlaşmıştık ancak son anda 2+7'de karar kılındı. Biz de çok şaşırdık. Pandemi sebebiyle hiçbir kolaylık görmedik. Ancak şikayet edecek durumda da değiliz, yaptığımız anlaşma bize büyük bir nefes aldırdı." diye konuştu.

"Takım bütçesini yüzde 20 düşürmemiz lazım"

Fenerbahçe Başkanı, kulübün bu yılki toplam giderinin 646 milyon lira olduğunu ve bu sayının 502 milyonluk bölümünün maaşlara harcandığını belirtti.

Ali Koç, "Maaşların önümüzdeki sezon yüzde 20 inmesi lazım. Bu bizim için hem kolay hem zor. Bu şekilde devam edebilmek için sürekli Elif Elmas ve Vedat Muriç tarzında oyuncu satışı yapmamız lazım. Pelkas ve Szalai gibi isimlere yönelmeliyiz." şeklinde konuştu.

"Pandemi nedeniyle oyuncuları elden çıkarmak daha zor"

Yabancı oyuncu sayısı kuralına ilişkin tartışmaya dikkat çeken Fenerbahçe Kulübü Başkanı Koç, şunları söyledi:

"Biz TFF ile mutabık kaldık, bu sene de devam edecekti ondan sonra da 3 yıllık kademeli indirim olacaktı. Pandemi döneminde buna bilhassa ihtiyacımız olacaktı. Pandemide pazardaki eski trafik yok. Oyuncuları elden çıkarmak çok daha güç. Zaten finansallarını kötü ve siz birden bire ekonomik açıdan bunları elden çıkarman lazım ve senin yöneten federasyonun sana bu işi zorlaştırıyor. Toplantıda mutabık kalmıştık. Fenerbahçe Göztepe’den sonra en az yabancı futbolcu oynatan takım. Her maçta 5.5 yabancı oynatmışız. En düşük Göztepe 4.92. En yüksekte Hatay, 9.12. Öz kaynaktan oyuncu oynatmak, yerli oynatmak sadece yabancı sayısını indirmekle olmuyor. Tesisler, altyapı yatırımları. Biz altyapıda hoca bulamıyoruz. Türkiye’nin öyle bir havuzu yok."

"En yaşlı yabancı futbolcuların transfer olduğu ülke biziz"

Ali Koç, yerli oyuncular için verilecek teşviklerle ilgili de önerilerde bulundu.

Koç, "Milli takıma daha çok oyuncu gönderen takımlar bonus alabilir. Daha çok Türk oynatanlar bonus alabilir. Yabancı kriteri de çok yanlış. Sayı da bir de, 30 yaş üstü transfer edemezsin diyelim. Kalitesine bazı şartlar getirelim. En yaşlı yabancı futbolcuların transfer olduğu ülke biziz. Biz yönetime geldiğimizde galiba Avrupa’nın en yaşlı üçüncü takımı Fenerbahçe idi. Katar’dan önceki son durak, bonservis vermeyim ama yüksek ücret vereyim, 3.5, 4 milyon Euro verdiğin adamı da elden çıkaramıyorsun. Bizim tercih ettiğimiz model, yapabildiğimiz kadar; Pelkas, Szalai gibi 1.5, 2 milyo bonservis verecen ama 500-600 bin euroya oynatacan. Sattığın zamanda para kazanacan ve genç olacak. Türkiye bu modele dönmeli. Bunun içinde gençleri hem içeriden hem dışarıdan bulması lazım. UEFA’nın da dediği ‘Siz dernek yapısındasınız. Yönetimler bugün var, yarın yok. Dönemler kısa. Dolayısıyla herkes kısa vadeli çözümlere gidiyor. Uzun vadeli tohumlar atmıyor" ifadelerini kullandı.

"TFF kime çalıştığını, kimin çıkarları için çalıştığını anlamalı"

Federasyonun kendilerinin patronu olmadığını anlaması gerektiğini söyleyen Başkan Koç, gerekirse kulüplerin ilk hafta maçlarına çıkmaması gerektiğini ifade etti.

Koç, "TFF kime çalıştığını, kimin çıkarları için çalıştığını anlamalı. İsteklerimizi göz ardı etmemeliler. Burada bütün riski biz alıyoruz. UEFA'dan ceza yiyen biziz, oyuncular bizim, statlar bizim, maçlar bizim. TFF kendi çıkarlarına göre karar alıyor." dedi.

Fenerbahçe'deki başkanlık dönemini de değerlendiren Ali Koç, "Sınıfta kaldım diyemeyiz ama başarılı olamadım. Kendime sportif olarak 10 üzerinden 6, ekonomik olarak da 8 veririm." diye konuştu.

banner116
Anahtar Kelimeler:
KoçTFFyi Eleştirdi..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75