banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik TürkiyeLetonya Maçına Seyirci Alınacak.. kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

CrossFit gösterileri yapılıyor..!
banner98




Etkinlikte, Balaban antrenörleri ve sporcuları yanı sıra Türkiye’den CrossFit ve dövüş sporları sektöründe öncü sporcu girişimci Ertan Balaban, izleyenlere CrossFit hakkında bilgilendirme sunup, antrenman gösterileri yapacak.

CrossFit nedir?


Crossfit fonksiyonel hareketlerden oluşan, yüksek yoğunlukta yapılan, antrenmanları sürekli değişen bir antrenman metodudur. Cross Fit antrenmanları tek bir bölgeye odaklanmak yerine, birden fazla eklemin ve farklı ana kas gruplarının dahil edildiği fonksiyonel hareketlerle tüm vücudu dengeli çalıştırmayı hedef alır. Cross Fit 10 temel fiziksel özelliğin kazanımını hedefler: Kardiyo vasküler dayanıklılık (kalp ve damar yolları sağlığı), iş yapabilme kapasitesi, güç, esneklik, patlayıcı ve çabuk kuvvet, hız, koordinasyon, çeviklik, denge, vücut kontrolü.  CrossFit antrenmanları 3 kategoriye ayrılmaktadır. Metabolic Conditioning (Kardiyo hareketleri): Koşma, bisiklet binme, yüzme, kürek çekme, ip atlama. Gymnastics: Barfiks, squat, şınaf, sit-up vs. gibi fonksiyonel hareketler. Weightlifting (Olimpik ağırlık kaldırma hareketleri) Türkçe'de silkme ve koparma; Clean & Jerk ve Snatch gibi hareketler. 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75