banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Uzatmalarda Harry Kane İle Güldü..! (2-1) Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

DAÜ Çifte Şampiyon..!
banner98

Hentbol Büyükler Ligi’nde 2017-2018 sezonu bu gece oynanan final karşılaşmaları ile tamamlandı. Büyük erkeklerde UKÜ’yü mağlup eden DAÜ ve büyük kadınlarda da YDÜ’yü yenen DAÜ çifte şampiyonluğa ulaştı.

Bu sonuçlardan sonra büyük erkeklerde UKÜ sezonu ikinci ve Gençlik Gücü de üçüncü tamamlarken, büyük kadınlarda YDÜ ikinci, DİGEM ise üçüncü sırada sezonu noktaladılar.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan gecenin ilk final maçında DAÜ ile UKÜ erkekleri karşı karşıya geldiler. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı ve adeta final gibi final dedirten karşılaşmanın ilk yarısı 11-11 eşitlikle tamamlandı. İkinci devrede iki farklı skor avantajını yakalayan UKÜ uzun süre oyunu böyle götürdü.

Maçın tamamlanmasına 8 dakika kala rakibini önce yakalayan DAÜ iki farklı üstünlüğü de ele geçirdi. Son dakikalara kadar mücadelesini sürdüren UKÜ farkı bir gole indirmeyi başarsa da maçı uzatmaya götürecek beraberlik golünü bulamayınca karşılaşmayı DAÜ 24-23 kazanarak 2017-2018 Büyük Erkekler şampiyonluğuna imza atmış oldu.

Gecenin ikinci final maçı YDÜ ile DAÜ büyük kadınlarını karşı karşıya getirdi. Erkekler finali gibi bu final de nefes kesti. YDÜ ilk devrede iki kez üç farklı üstünlüğü yakalasa da DAÜ her seferinde aradaki farkı kapatmasını bildi. İlk yarının son saniyelerinde gelen gol ile YDÜ devreyi 12-11 önde tamamladı.

İkinci yarıda da YDÜ kaçtı DAÜ kovaladı. Bu devrede de YDÜ üç farklı üstünlüğü yakalasa da maçın tamamlanmasına 12 dakika kala YDÜ’de günün en skorer oyuncusu Büşra’nın sakatlanıp hastaneye kaldırılmasıyla oyun üstünlüğü DAÜ’nün eline geçti. Son beş dakikaya girilirken bu kez DAÜ üç farklı öne geçti ve bunu maç sonuna kadar korumasını bildi. Son saniye de bir gol daha bulan DAÜ karşılaşmayı 29-25 kazanarak 2017-2018 Büyük Kadınlar Ligi’ne adını şampiyon yazdırdı. Büyük kadınlarda sezonu YDÜ ikinci, DİGEM de üçüncü olarak tamamladılar.

Final maçları sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Hentbol Federasyonu YK üyesi Lisani Zorba, MHK Başkanı Ediz Arıkan ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Cemil GARİP

banner116
Anahtar Kelimeler:
DAÜ Çifte Şampiyon..!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75