banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan GG İskele
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Yonpaş Dumlupınar'da Akademi Mutluluğu..!
banner98

Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği antrenmanlarda akademi öğrencisi minikler büyük bir keyif içerisinde çalışmalarını yapıyorlar.

Antrenmanların çoğunluğu Mağusa Gelişim Akademisi halı sahalarında yapılsa da zaman zaman Yonpaş Dumlupınar TSK’na ait olan Antrenman Sahası’nda da çalışma yapılıyor. Coerver Eğitim metodları çerçevesinde eğitilen minik Yonpaş Dumlupınarlı futbolcular, özellikle topla daha fazla oynayarak yeteneklerini geliştirme şansı buluyorlar.

Yonpaş Dumlupınar TSK Futbol Akademi Koordinatörü Teknik Direktör Mehmet Göçer, Diyalog Spor’a yaptığı açıklamada salgından dolayı yaşadıkları kapanmalardan dolayı hem fiziksel hem de psikolojik olarak olumsuz etkilendiklerini kaydederek, “Yeniden başlamak çok güzel. Mutluyuz.” Şeklinde konuştu.

Göçer “Pandemi sürecinde çok ciddi sıkıntı yaşadık. Sürekli kopmalar oldu. İletişimde de zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Ancak yeniden başlamayı başardık. Şu an katılım gösteren 170 civarında çocuğumuz var. Pandemi öncesinde 300 sayısını da bulmuştuk. Gösterilen ilgiden memnunum” diyerek “Akademideki en önemli unsurlar ailelerdir. Ayrıca çocuk sevgisi çok önemlidir. Biz teknik adamlar olarak akademideki çocukları neredeyse kendi çocuklarımızdan daha fazla seviyoruz. Çocuklarımızın kaynaşımları, psikolojileri, disiplinleri çok önemlidir. Bunları dikkate alarak hareket ediyoruz. Çalışmalara oyunlarla başlıyoruz. Yaş yükseldikçe oyunlardan sisteme yöneliyoruz” dedi.

Yonpaş Dumlupınar TSK’nün ülkenin en önde gelen futbol akademilerinden bir tanesi durumuna geldiğine dikkat çeken Mehmet Göçer, yıllardır çalışmalarını büyük bir disiplinle sürdürdüklerini ve bunun da meyvelerini almaya başladıklarını kaydetti. 5 yaştan 20 yaşa kadar futbol altyapı grup ve çalışmaları olduğunu vurgulayan Göçer, tesis konusunda da daha iyi duruma gelerek çocukların futbol oyun alanlarını genişletmek amacında olduklarını kaydetti.

Yonpaş Dumlupınar TSK Futbol Akademi yöneticisi Ozan Günalp da yeniden başlamayla ilgili bilgi verdi. “İlk günkü heyecanla yeniden çalışmalara başladık.” diyen Günalp şöyle konuştu:

“Çocuklarımız her zamanki gibi istekli bir şekilde antrenmanlara katılıyorlar. Kulüp olarak gençlere çok önem vermekteyiz. A Takımdaki 30 futbolcumuzun 25’i akademiden gelmedir. Gençliğe verdiğimiz önem ileride kulübün kasasında kalacak para demektir. Bunu da tesisleşmeye harcamak isteriz. Ailelerin yoğun ilgisi ve desteği de bizi çok motive etmektedir.”

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75