banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor YDÜ Doğan GG
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Unutulmaz İsim Nurettin Tüzel..!
banner98

Genç yaşta futbola başlayan, Vadili köyünde futbol denince akla hep o gelen hem oyuncu, hem antrenör hem de başkanlık yapan Nurettin Tüzel futbolun unutulmaz isimleri arasında yeralıyor.

Genç yaşta Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu toplantılarına Vadili Türk Çiftçiler Birliği Kulübü’nü temsilen katılan Nurettin Tüzel oyunculuğun ötesinde yönetici olarak kendisini adeta Vadili ve Kıbrıs Türk Futboluna adadı.

1960’lı yıllarda Konya’da üniversite eğitimi sırasında okulun futbol takımının hem oyuncusu hem de yöneticisi olan tüzel 1970’li yıllarda daha da aktifti. Eğitimini bitirdikten sonra gelip döndüğü köyünde, hayali olan futbolcu yetiştirme ve takımını ve kulübünü yönetme adına kolları sıvadı. İlk genel kurulda başkan oldu. Aynı zamanda A takımın ve altyapının antrenörü de oldu. Futbolla yatıp futbolla kalkan birisiydi.

Hırsı ve arzusu yanında, genç oyuncuları yetiştirme ve en önemlisi sportif anlamda başarılı olma isteği, Nurettin Tüzel’i özellikle bölgenin en önemli ve en başarılı spor adamlarından biri yaptı. Bunun yanında efendiliği, karakterli duruşu ve disipliniyle teknik direktörlük yaptığı her takımda başarılar yaşadı.

Vadili’yle birçok kez İkinci Lig şampiyonluk ya da terfi başarısı yaşayan Tüzel Vadili’yi Süper Lig’e çıkardı. Ancak sadece kendi kariyerinde değil, Kıbrıs Türk Futbol tarihinde belki de en enteresan ama aynı zamanda en çok takdir edilen şampiyonluklardan birisini Akıncılar takımının başındayken başardı. Dönemin en formda takımı kırmızı beyazlı Akıncılar, evsahibi maçlarının büyük çoğunluğunu Akdoğan yerine Beyarmudu’nda oynamasına rağmen tarihindeki ilk ve şu ana kadarki tek Süper Lig Şampiyonluğu’na Nurettin Tüzel’in teknik direktörlüğünde ulaştı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75