banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik GG Hamitköy BozalanlarEvrensel İkilisi Zirvede Mormenekşenin şakası yok (42)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

UKÜ’de Sempozyum yapılıyor..!
banner98
 




Geleneksel hale gelen sempozyumda bu yıl da yine akademisyenler, hukukçular, spor yazarları ve spor camiasından uzmanlar katılacak. UKÜ Hukuk Fakültesi’nden yapılan açıklamada futbolun dünyanın heryerinde, yaşlı, genç, kadın, erkek fark etmeksizin en çok ilgi gören ve heyecan uyandıran spor oyunlarından birisi olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada seyircinin sadece görsel yönü ve sonucu ile ilgilenmekte olmasına rağmen, evrensel boyuta sahip futbolcu, hakem, menajer, basın ve hukuk olmak üzere pek çok sorunu da içinde barındırdığı aktarıldı. Belirtilen sorunlara dikkat çekebilmek ve çözüm önerileri sunabilmek amacı ile düzenlenen sempozyuma Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan pek çok spor yazarı, hakem, menajer, hukukçu ve akademisyenler katılacak.

Sempozyum dört oturumdan oluşacak

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda Salı saat 10.00’da başlayacak “3. Futbol Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu” dört ayrı oturumdan oluşacak. UKÜ Hukuk Fakültesi düzenlenecek sempozyumun programı ile ilgili şu bilgileri paylaştı: İlk günkü açılış konuşmalarının ardından saat 10.30’da birinci oturum yer alacak. Prof. Dr. ŞükranErtürk’ün oturum başkanlığı yapacağı ilk oturumdaYrd. Doç. Dr. Ertuğrul Akçaoğlu “Sporcuların Vergilendirilmesinin Uluslararası Boyutu”; Doç. Dr. Ayhan Tekinsoy “TFF’nin Hukuksal Yapısı ve Yetkileri” ve Yrd. Doç.Dr. Serdar Nart “Spor Müsabakalarında Haksız Fiil” konularını ele alacak. Saat 11.30’da başlayacak ikinci oturumda Prof. Dr. Çetin Arslan “Ceza Hukuku Boyutunda Şike Suçu”; Doç.Dr. Fatma Karakaş Doğan ve ardından Dr. Mert Kerem Zelyurt “Türkiye’de Futbol Şiddetinin Sosyolojisi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirecek. İkinci oturumun başkanlığını Prof. Dr. Nadi Günal yapacak. Öğleden sonraki oturumların ilkinde spor ve medya tartışılacak. Prof. Dr. Çağlar Özel’in oturum başkanlığını yapacağı üçüncü oturumda LeventÖzçelik “Medya ve Futbol”; Lütfi Özel “Spor ve Medya” ve Deniz Çoban da yine “Spor ve Medya” konularını ele alacak. Saat15.30’da başlayacak dördüncü ve son oturumda ise Av. Taner Ünlü “Tahkim Kurulu Kararları Işığında Futbol”; Cem Papila “Futbol Hakemi ve Hukuki Statusu”; Erkut Söğüt “Futbolda Menejerlik”; Muazzez Şaşmaz Ataçocuğu “Çalışma ve Sendika İlişkileri Bağlamında Futbolcular” ve Yrd. Doç.Dr. Emin Cem Kahyaoğlu “Futbol Külüplerinin A.Ş.Olarak Yapılanması ile İlgili Bazı Sorunlar” başlıklı sunumlarını gerçekleştirecek. Dördüncü oturumun başkanlığını ise Av. Taner Ünlü yapacak.

Sempozyumdaki her oturumun sonunda katılanlar konuşmacılara merak ettikleri soruları sorabilecekler. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin evsahipliğini yaptığı etkinlik 12 Nisan Salı günü saat 16.30’da sona erecek. Hukuk Fakültesi ayrıca ilgilenen herkesin sempozyuma katılabileceğini açıkladı.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75