banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik MTG kampa giriyor Protokol İmzalandı.. MTG YDÜ
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Taşkın’’Görevime devam etmeyeceğim’’
banner98






 Sevgili Taşkınköy’lüler ve Taşkınköyspor kulübü üyeleri,

Temmuz 2015’de yapılan genel kurul öncesi, kulüp üyeleri bana gelerek, kulübün genel anlamda kötü durumda olduğunu, üyelerin birbirleri ile barışık olmadıklarını ifade ederek, kulübümüzde birlik ve beraberliği sağlayarak, bölge halkına daha iyi sportif ve sosyo-kültürel faaliyetler sağlamak için başkan olmam teklifinde bulunuldu. Soyadımı taşıyan bu kulübü daha ileriye taşımak için bu görevi kabul ettim.
Temmuz 2015’de yönetim kurulu arkadaşlarımızla yönetimi devraldığımızda, kulübümüzde hiçbir sportif faaliyet yoktu. Yönetim olarak, Dart takımı kurduk. Satranç kursu açtık. Bir futbol okulu ile anlaştık.
Genel kurulda üyelere bildirilmeyen, eski başkan Halil Göymen’in ödemeyi taahhüt ederek imzaladığı, ama beyan verilmemesi neticesinde artarak 80.000TL den fazlaya ulaşmış kesinleşmiş vergi borcu karşımıza geldi. Bu vergi borcu yüzünden kulübün hiçbir finansal faaliyetine izin yoktu. (piyango düzenleme dahil). Vergi dairesine olan borç, yönetim kurulu üyeleri arkadaşların çalışmaları ile vergi aflarından faydalanılarak 28.000 TL civarına indirilmiştir. Kulübün halen bankada 32.000TL civarında bir parası bulunmaktadır.
Kulübün gelir kaynaklarından biri olan halı sahanın halısı, neredeyse kullanılmaz durumdaydı. Bu nedenle çok fazla talep görmemekteydi. Halının yenilenmesi için yapılan bütün girişimler (TC yardım heyeti, spor dairesi, sponsor arayışları) sonuçsuz kalmıştır. 
Kulüp lokali kirası, halı saha geliri ve üye aidatları ancak da kulübün tek çalışanının ve diğer giderlerini (elektrik su vs.) ancak karşılamaktadır. Kulübün iyi bir geliri olamadığından, herhangi bir şekilde borçlanmak da mümkün değildi.
Kulüp kurulduğundan beri, mevcut binaların tapuda kaydı yoktu. Kulüp lokal binası, kulübün resmi kaydı olmadığından 750 TL ye kiralanmıştı. 
Görevi devraldıktan sonraki süreç içerisinde gerekli girişimler yapılarak mevcut resmi olarak binalar kulübün adına kaydedilmiştir. Bu kayıt ile kulübün tahmini değeri 400.000 stg. (dört yüz bin İngiliz sterlini) olmuştur. (Biz görevi alırken, resmi kayıt olmadığından kulübün değeri 0 (sıfır)dı). Nihai onay (final approval) beklenmektedir. Mevcut arsa ve binalar resmiyet kazandığı için -vergi borcu da çözümlendikten sonra- artık kulüp hiçbir siyasiye ve sponsora gerek kalmadan, rahatlıkla kendi ayakları üzerinde durabilecek hale gelmiştir. 
Yönetim kurulu olarak birçok sosyal ve sportif projeler hazırladık. Bunlardan bazıları; otopark olarak kullanılan mevcut boş alana beton dökülerek tombala, dayanışma geceleri ve çeşitli sosyal faaliyetler, yeni bina yapımları ile satranç, bilardo, masa tenisi, fitness vb, Necati Taşkın İlkokulu ile ortaklaşa futbol ve basketbol okulları… Ayrıca Necati Taşkın İlkokulu ile vardığımız mutabakat neticesinde, 2 yeni halı sahayı kulübümüze kazandırmayı planladık. 
Kulübün gelirlerini artırmak için, yönetim kurulumuz tarafından, ilk adım olarak lokal binasının bir bölümünün restoran olarak yaklaşık 4000-5000 TL civarında bir taban fiyat ile ihale edilmesi kararı alınmıştı. Kulüp lokalinin iyi bir kira ile kiralanması durumunda, diğer bir gelir kaynağı olan halı sahanın yenilenmesi ve diğer sportif faaliyetlerin açılması için gereken borçlanmaya gidilebilecekti. 2 yıllık görev süremizin sonunda ilk planda öngördüğümüz kulüp geliri aylık 10-15.000 TL idi. (Yardımsız ve sponsorsuz!).
Bu konuda kulüp üyeleri bilgilendirilmiştir. Ancak üyelerin bir kısmı imza toplayarak, kulüp binasının ihale edilmesine karşı olduklarını, şu anki kiracıya ihaleye çıkılmadan kiralanmasını (900 TL) istediklerini yazılı olarak bildirmişlerdir. 
Ben, başkan olarak, tüm Taşkınköy’lülere ait olan bu kulübün haklarını korumak ve kollamakla yükümlüyüm. İhalesiz olarak kulübün lokal binasının kiralanması, etik olarak uygun değildir, ayrıca kulübün menfaatlerine ve "iyi idare yasasına aykırıdır. Benim, böyle bir anlaşmanın altına imza atmam mümkün değildir. Ayrıca bana görev teklif edilirken, “ancak bütün üyelerin kararlarımı destekledikleri sürece, görevime devam edeceğimi” genel kurul toplantısında söylemiştim.
Bu nedenlerle, görevime artık devam etmeyeceğimi bildirir saygılar sunarım.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75