banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Uzatmalarda Harry Kane İle Güldü..! (2-1) Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Sporumuz Konuşuldu..!
banner98

 





Uluslararası spor kurumlarının yetkilileri de katıldı

Toplantıya, FİFA, UEFA, EPFL, FIFPRO, ECA, OECD, UNESCO ve SIGA yetkilileri davetli konuşmacı olarak katıldı.
Toplantıda; futbol ve sporun daha iyi yönetilmesi, ekonomik olarak kontrol edilmesi, futbolcu ve sporcuların hakları, ırkçılık ve ayrımcılığın önlenmesi, spor ve futbolun insan haklarını geliştirmesi ve değerlerinin yükseltmesi konularında konuşmalar yapıldı.  Toplantının, sabah gerçekleşen oturumunda Sosyalist Grup üyesi Alman Milletvekili Schennech, halklar arasında sorun yaşanan ülkelerde bazı halkların uluslararası sportif temas yapamadığını söyledi.
Buna örnek olarak Kuzey Kıbrıs’ta futbol takımlarının hiçbir uluslararası temas yapamamasını gösteren Schennech, bu gibi sorunların olduğu ülkelerde sporun geleceğinin ne olacağını sorguladı.

Çağlar: Hiçbir ülke ile dostluk maçı bile yapamıyoruz
Bunun üzerine komitede söz alan Mehmet Çağar, Kıbrıs'taki fiili durumu, 1950'li yıllardan itibaren Kıbrıs'ta Futbol Federasyonlarının tarihçesi, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun uluslararası girişimleri, her şeye rağmen hala daha değil uluslararası müsabakalara katılma hiç bir ülke futbol takımı ile dostluk maçı bile yapamamayı anlattı. Çağlar, Kıbrıs Rum ve Türk takımlarının karşılıklı maçlar yapabilmelerinin güzel olduğu ancak Kıbrıs Türk takımlarının bu imkanlara sahip olamamasının hem futbol hem de genel sporun ruhuna ters düştüğünü kaydetti. Bu soruna çözüm yaratılması gerektiğini ifade eden Çağlar, sporun halklar arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı yapacağı ve Kıbrıs Türk futbol ve sporunun dünyadan izole edilmesine artık bir son verilmesinin gerektiğini vurguladı. 
Sorunun kabul edilemez olduğunu belirten AKPM milletvekilleri ise, buna anlam veremedikleri ve konuyu tekrar ele alacaklarını dile getirdi. 





 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75