banner108
Öne Çıkanlar Babutsalar sahaya iniyor..! Serbest transferde son gün B Lisans Kursu 13 Haziranda..! Raif Klasik Sergisi Alptürk Anısına Yapılıyor..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Spor Kazandı, Siyaset Kaybetti..! (1-1)
banner98

K-PET Süper Lig ikincisi Mağusa Türk Gücü ile Güney Kıbrıs Birinci Liginin güçlü ekiplerinden Nea Salamina arasında “Peace and Sport” organizasyonu için bugün Pile’de buluştu.

Bu organizasyon için, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, CTP milletvekili Asım Akansoy, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu stada gelenler arasında bulundu.

Saha zemininin güzel olduğu statta kalabalık seyirci topluluğu dikkatlerden kaçmadı.

Pile’de gerçekleşen MTG- Nea Salamina dostluk maçına gelen Didier Draogba maçtan önce Kıbrıslı çocuklarla selfie çektirdi.

Mağusa Türk Gücü ile Nea Salamina “Peace and Sport” kurumunun himayesinde Kıbrıs'ta barış için DOSTLUK MAÇI yaparken, dünyaca ünlü Fildişi Sahilli eski futbolcu, aynı zamanda “Peace and Sport” organizasyonunun Asbaşkanı Didier Drogba da etkinliğe renk kattı.

Adanın iki yanından Kıbrıs'ın futbol kulüpleri yıllar sonra yeniden maç yaparken, çocuklar ve gençler bu önemli organizasyonda yer almanın sevincini yaşadı.

Maçın başlama vuruşu futbol efsanesi Drogba ile Peace and Sports Kurucusu tarafından yapıldı.

"Dostluk Maçı" tam bir dostluk gösterisine sahne oldu.

MTG ve Nea Salmina takımları ilk devreyi 30 dakika oynarken ilk devreyi Salamina 1-0 önde kapattı. İkinci devrede takımlar karışık olarak turuncu ve yeşil takımlar olarak ikiye ayrılarak oynadı, maçın sonucundan "eşitlik" çıktı, "dostluk" kazandı. Oyunun ikinci yarısından "Turuncu" takımın golünü MTG oyuncusu Halil Turan attı.

Maçın oynanacağı sahanın Rum yönetiminde olması nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı maça katılmadı.

Öte yandan maçı canlı yayınlamak için tüm akredite ve izinleri alan BRTSPOR canlı yayın ekibi önce sahaya alınmak istenmedi daha sonra yapılan girişimler ile sahaya alınan canlı yayın aracının yayın yapılamayacak bir yere alınması sonrasında yapılması planlanan canlı yayın da iptal edildi.

Akıncı; Söylenen ile yapılan farklı oldu

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında söylenen ile yapılanın farklı olduğunu belirterek “İşin başında konan prensiplere bağlı kalındsaydı bizde orda olacaktık. Ancak işin başında ortaya konan hususlara uyulmaması katılımımızı inkansız kılmıştır” dedi.

Akıncı maçın Rum yönetimi bölgesinde yapılmasından sonra Türk tarafındaki bacağının da düşünülmesi gerektiğini belirterek “ben burada Kıbrıs Türklerinin eşitlik haklarını savunuyorum. Kültür ve sanat etkinliklerinde olduğu gibi iki tarafta da bu organize yapılabilirdi. Lefkoşa’da daha konforlu bir sahada hem güneyde hem kuzeyde oynanabilirdi” dedi.

Anastasiadis; Saha Hep Burasıydı

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Mağusa Türk Gücü-Nea Salamina“iki toplumlu dostluk maçını” izlemek üzere gittiği Pile’de, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın maçı izlememesine dair soruları cevapsız bıraktı.

Rum radyosuna göre Anastasiadis gazetecilerin ısrarına karşılık, “yorum yapmak istemiyorum” dedi.

Anastasiadis; “Ortamı iyileştirmek hedefini taşıyan bir spor müsabakasını izlemeyi, iki takımımızın mücadele etmekte sorun yaşamadığı eski güzel dönemleri anımsamamızı tercih ediyorum. En yakın zamanda aynı güzel anları yaşamamızı umuyorum” ifadelerini kullandı.

Anastasiadis, bir gazetecinin “En basit şeyleri bile çözmeyi başaramıyor muyuz?” sorusuna karşılık “biz yapabiliriz” yanıtını verdi. Rum lider, “maçın oynanması için ayarlanan saha başta da aynı saha mıydı?” sorusuna karşılık ta “hep burasıydı” dedi.

Bozkurt: Spor ambargosuna bu şeklide dikkat çektik

Başkan Koral Bozkurt, Pile'de gerçekleşen Mağusa Türk Gücü ve NEA Salamina takımlarının dostluk maçı ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Koral Bozkurt, karşılaşma ile ilgili şunları söyledi:

"Kıbrıs Türk futbolu, uluslararası ambargolar bir yana, haksız bir spor ambargosunun kıskacında. Nea Salamina maçı bizim için sırf bu anlamda bile önemli. UEFA lisanslı bir takımla karşılaştık. 'Buradayız, varız, futbol oynuyoruz, iyi takımlarımız var' deme adına bu karşılaşmaya önem verdik. Bugüne kadar Bir Türkiye futbol takımı Uluslararası bir maç yapacağı zaman Ercandan gelip Güney’e geçemezken bugün bu maça Ercan’dan gelen TC ve yabancı uyruklu oyuncularımızı getirebildik; Bugünden sonra Türkiye Spor Kulüplerine bir emsal teşkil edecektir.

Bundan böyle Türkiye Spor klupleri Ercan’dan gelecektir Toplumsal baktık. Her aşamada, ülkemiz futbol federasyonu KTFF, değerli başkanı Hasan Sertoğlu ile istişare içerisinde olduk. Bizi motive eden nokta, yukarıda da bahsettiğim gibi, sporun siyaset üstü oluşu yanında, ülkemiz gençliği adına da bu uluslararası fırsatı kullanma fikri oldu.

Geldiğimiz aşamayı da siyasetten arınmış olarak değerlendiriyoruz. Ülke insanını en iyi şekilde temsil ettiğimize, spor ambargosuna bu şekilde dikkat çektiğimize inanıyorum.

Organizasyon heyetine, her aşamada işbirliğini sürdüren Nea Salamina camiasına teşekkür ederiz.

Organizasyondan elde ettiğimiz geliri, Yenicami alt yapısında futbol oynayan ve geçtiğimiz günlerde lösemi teşhisi konulan Demir’in tedavi masraflarına bağışlama kararı aldık. Tüm sürecin de siyaset üstü, sporun birleştirici gücü, barışa olan katkısı ve ülkemiz gençliğinin uluslararası organizasyonlara duyduğu ilgi kapsamında değerlendirilmesi en büyük isteğimizdir."

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75