banner108
Öne Çıkanlar Gönyeliye acımadı (61) Bozatlı AİHM Noktasında Girişimlerimiz Var Hakemlere Koronavirüs Şoku.. Sapsızoğlu Sadrazam Kayalar Rekora Koşuyor..!
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

SON DAKİKA: Avrupa Süper Ligi Resmen Kuruldu..!
banner98

Avrupa futbolunun 12 dev kulübü, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi formatını reddederek planladıkları tarihi kararı resmen duyurdu. İspanyol ekipleri Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid ile İtalyan takımları Inter, Juventus ve Milan'a 6 Premier Lig devi Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham'ın eşlik ettiği oluşum, Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı. Yapılan açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin katılımcı takımların kendi liglerinde yarışmaya devam edeceği ve turnuva fikstürünün buna göre şekilleneceği bir sistemin benimseyeceğini bildirildi.

Başkanlık Florentino Perez'de

ABD'deki bankacılık ve finans devi JP Morgan tarafından finanse edilen projede başkan ise Real Madrid Başkanı Florentino Perez seçildi. Avrupa Kulüpler Birliği’nden istifa eden Juventus Başkanı Andrea Agnelli ise Avrupa Süper Ligi’nin 2. Başkanı oldu.

20 takımın yer alması bekleniyor

Bir süredir ligin kurulması adına devam eden görüşmelerin gün içerisinde resmi şekilde detaylandırılması bekleniyordu. Almanya ve Fransa'dan hiçbir takımın şu an için yer almıyor olmasıyla geçen senenin Şampiyonlar Ligi finalistleri Bayern Münih ile PSG'nin organizasyonda olmamaları bekleniyor. İki takımın UEFA tarafına daha yakın durdukları belirtilmekte. 12 takımın öncülüğünde ilk etapta harekete geçilen projede 20 takımın yer alması bekleniyor. 15'inin direkt katılım hakkı, 5'inin ise sezonlara göre değişim göstermeleri planlanıyor. 10'ar takımlı iki grupta oynanacak mücadeleler sonucunda her gruptan ilk 4 ekibin çeyrek finallere kalmaları bekleniyor. 

Hedef 350 milyon Euro'luk gelir

Maddi yatırım kısmıyla katılımcıların ilgisini çeken organizasyonda 3.5 milyar Euro'luk bir payın bölüştürülmesi ve ilk 6 takımın 350 milyon Euro'luk bir gelir sağlaması hedefleniyor. 

Avrupa Süper Ligi nedir, formatı ne?

Avrupa futbolunun patronu UEFA ile Avrupa Kulüpler birliği arasında Şampiyonlar Ligi formayı ve TV yayın haklarının pazarlama sisteminin düzenlenmesi konusunda anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine Avrupa'nın 12 büyük kulübü Avrupa Süper Ligi projesini hayata geçirme kararı aldı. İngiltere Premier Ligi'nden Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, İspanya La Liga'dan Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, İtalya Serie A'dan Milan, Inter ve Juventus bu turnuvaya onay verdi. Bu fikre onay vermeyen PSG, Avrupa Süper Ligi'nde yer almayacak.

UEFA ile kulüpler arasında yaşanan anlaşmazlığın ana sebebi olarak, Avrupa Kulüpler Birliği'nin, Devler Ligi'nin ticari hakları ve yayın haklarında daha fazla söz sahibi olmak istemesi gösterildi.

Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar var?

Avrupa futbolunun 12 dev kulübü, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi formatını reddederek planladıkları yeni oluşumu resmen duyurmaya hazırlanıyorlar. İspanyol ekipleri Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid ile İtalyan takımları Inter, Juventus ve Milan'a 6 Premier Lig devi Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham eşlik ediyor. 

15'i sabit, 20 takımlı turnuva düşünülüyor

Şampiyonlar Ligi formatının, 2024-2025 sezonundan itibaren değiştirilmesi planı konusunda UEFA ile anlaşmazlık yaşayan kulüplerin, organizasyonun ticari hakları üzerinde daha fazla söz sahibi olmak istediği için böyle bir adım attıkları öne sürüldü.

Sızan bilgilere göre, projeye destek veren kulüpler, 15 takımın sabit olduğu, 5 takımın ise her sezon değişeceği bir turnuva planlıyor. Bu 5 ekibin nasıl belirleneceği henüz bilinmiyor.

Takımların, 10’arlı iki grupta mücadele ettiği ve grupları ilk 4’te bitirenlerin, çeyrek finale yükseldiği bir turnuva düşünülüyor. Her takım, en az 18 maça çıkacak. Kurucu üye konumundaki 15 kulübün, 3,5 milyar avroluk geliri paylaşması ön görülüyor.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75