banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor KKTC SPOR MANŞETLERİ YDÜ MTG kampa giriyor
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Sertoğlu; Serdarlı yetkilileri iyi niyetli değil..!
banner98

 


TFF Başkanı Hasan Sertoğlu bugün sabah Hakemler Derneği’nde spor yazarlarına verdiği sabah kahvaltısından sonra Ahmet Sami Topcan Toplantı Salonu’nda yeni sezon öncesi birçok önemli ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

2 maçın başlama saati 15.30’da

Liglerin başlayacağı gün olan Cumartesi günü tüm maçlar saat 16.00’da başlayacak. Ayni saatte yapılacak olan ralli nedeniyle başkentte oynanacak 2 maçın başlama saati 15.30 olarak belirlendi.

 

Her futbolcunun sağlık dosyası olacak

Kolan British Hospital ile yapılan anlaşma gereği sağlık kontrolünden geçen futbolcuların sayısının çok yüksek olduğunu, bundan da mutluluk duyduklarını belirtti. Bu nedenle her futbolcu için Federasyonda ayrı bir sağlık dosyası açılacağını ve futbolcular transfer olurken veya sağlık kontrolüne giderken bu dosya ile birlikte gidileceğini dile getirdi.

 

Akıncılar başvuru yapmadı

Akıncılar kulübünün bu sezon liglerde mücadele etmeyeceğini, KTFF’na olan üyeliğinin kaldırılması ile ilgili olarak da henüz kendilerine herhangi bir başvurunun yapılmadığını, yapıldığı zaman değerlendirileceğini söyledi. Ayrıca sezon fikstürünün çekildiğini ve bundan sonra bir değişikliğin yapılmasının zor olduğunu belirtirken, Akıncılar’la oynayacak takımlarımızın o haftayı bay geçecek.

 

Kulüplere yardımcı olmak için burdayız

Hasan Sertoğlu yerel gazetelerde çıkan ve bir kulübün sportif direktörünün federasyon ve kendisi ile ilgili transferin bitiş süresi konusundaki eleştirilere yanıt verdi. Federasyon olarak kulüplerimize  yardımcı olmak, problemleri varsa çözmek için buralarda olduklarını söylerken, her futbolcunun oynaması için gereken ne ise yapmak istediklerini belirtti.

 

Kulüplerimiz 21 yaş konusuna dikkat etmeli

Maçlarda oynatılacak 21 yaş futbolcuların alacakları grev süresi konusunda takımların çok dikkatli olmalarının gerektiğini, belirlenen süre ve oyuncu sayısına uymalarını istedi. Uymayan takımlarımız ise belirlenen cezalara çarptırılacağını söyledi.

 

2 stad daha ışıklandırılacak

Mevcut stadlarımız içerisinde gece maçı yapılabilecek tek stad olan Lefkoşa Atatürk Stadı’nın

olduğunu, önümüzdeki sezon takım sayılarında yapılacak değişiklik nedeniyle 2 stadın daha ışıklandırılacağını belirtti. Bunlardan bir tanesinin Girne 20 Temmuz Stadı’nın olacağını, diğerinin ise Spor Dairesi ve kulüplerimiz ile yapılacak görüşmelerden sonra belli olacak.

 

KOP’ta üyeliğimiz yok

Kop ile yapılan görüşmeler sürerken gelinen son durumla ilgili olarak bilgi verirken de üyelik için en yakın zamanda başvuru yapılacağını söyledi. Ancak KOP’un kendilerine üye olamayacaklarını, çünkü 1955 yılındaki kuruluşlarında bizim üye olduğumuza dair herhangi bir kaydın olmadığı söylendi. Bunun doğru olmadığını kendilerine söylediklerini ve gerekli her türlü araştırmanın da yapıldığını belirtti. Amaçlarının bizim onlara yeniden kayıt yapmamız olduğunu dile getirdi

 

Yönetimde değişikliğe gittik

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nda bazı değişiklikler yapıldığını ve Av. Enver Baturalp’ın genel sekreter, Ali Karavezirler’in birinci başkan yardımcısı, Oktay Çocuk ise ikinci başkan yardımcısı olurken Av. Arzu İşveren Numan da yönetim kurulunda görev aldı.

 

Serdarlı yetkilileri iyi niyetli değil

Biten sezonda oynanan play-out maçlarında ikinci yarısı oynanmayan Serdarlı-Çetinkaya maçı ve sonrasında gelişen ve biz sahadan çekilmedik iddiaları sonrasında mahkemelere kadar düşen konu hakkında bilgiler verdi. Serdarlı takımının bu konuda iyi niyetli olmadığını, neden 55 gün sonra üyelikten çıkmaları için mahkemeye müracaat ettiklerinin de anlaşılamadığını belirtti. O maçta görev yapan bazı Serdarlı futbolcuların verdiği ifadelerle ilgili bilgiler de verilirken bu bilgiler toplantıya katılan spor yazarlarına dağıtıldı. Onların tek dertlerinin  Federasyona kumpas kurmak olduğu, bugün çıkacak olan mahkeme kararına göre hareket edeceklerini belirtirken mahkemenin vereceği karara da uyacaklarını söyledi. Fakat Serdarlı’nın da üzerine düşenleri yapıp yapmadığına bakılacak.

 

Maçların yayını bir iki gün içinde çözülecek

2015-2016 futbol sezonunun başlamasına günler kala hala çözülemeyen maçların çekimi ve yayınlanması konusunda de bilgiler verdi. Bu sorunla ilgili görüşmelerin devam ettiğini ve birkaç güne kadar konunun çözüleceğini belirtti. Diğer bir amaçlarının da görüntülerin ücretsiz yapılması olduğunu söylerken, yayını alan kurum dışında başka herhangi bir kanalın yayın yapmasının da yasak olduğunu dile getirdi.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75