banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor KKTC SPOR MANŞETLERİ YDÜ MTG kampa giriyor
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Sertoğlu; Haziran Ortası Lig Başlar..! Hazırlık Sürecini 5 Haftaya Çıkardık..!
banner98

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu koronavirüs sonrası futbolun nasıl devam edeceğini açıkladı. Hasan Topaloğlu’nun ARENASPORKOLİK spor sitesi üzerinden yapılan Futbol Arena programında canlı yayında sorularını yanıtlayan KTFF Başkanı Sertoğlu futbolun tamamlanacağını söyledi.

Hasan Sertoğlu bu süreye yaklaşık 6 hafta olduğunu belirterek “biz sağlık kurulumuzdan bir rapor istedik. Onlarda Türkiye’deki bu işin uzmanları ile görüşerek hazırladılar ve bize sundular. 4 hafta antrenman yeterli dendi. Beşinci hafta da maçlara başlayabiliriz” dedi.

Hasan Sertoğlu ligin bu süreç sonunda tamamlanamaması durumunda Eylül’de tamamlamanın çok farklı sorunları beraberinde getireceğini belirterek “biz bu ligi şimdi tamamlayamazsak Eylül’de hiç tamamlayamayız” dedi.

“Bugün 11. Gün vaka yok. Önümüzdeki 6 haftada da belki de vaka da olmayacak. Antrenmanları Sağlık ve Bilim Kurulu’ndan gelecek görüş ışığında yapacağız” diyen Sertoğlu antrenmanların ve maçların sıcaklara denk geleceği konusunda ise “zaten takımlar sezonu Temmuz’da açmaz mı? O zaman sıcak değil mi?” diye sordu.

Ligin mevcut şekli ile tescil edilmesi ve küme düşme olmasın görüşüne de değinen Sertoğlu “bunun gibi bir durum milyonda sıfır ihtimaldir. Öyle olacaksa ki ben yapmam, ilk üç sıra çıkar son üç sıra düşer lig öyle tamamlanır. Ama ben bunu yapmam. Masa başında bunu yapmam. Bu maçlar oynanacak düşen düşecek, çıkan çıkacak” dedi.

Maçların başlaması konusunda sadece A takım maçlarının başlayacağını söyleyen Hasan Sertoğlu şu an için “U 21 ligleri başlamayacak. Altyapılar da başlamayacak sadece A takımlar başlayacak” dedi.

“Şimdi bazı kesimler ben oynamam deyip başkalarını da arayarak aklını çelmeye çalışır. Oynayan oynaycak oynamayan oynamaycak. Hiç gaylem değil” diyen Hasan Sertoğlu “Bu arkadaşlara çağrımdır şartların olgunlaşmasını bekleyin sonra konuşun. Biz kimsenin sağlığını tehlikeye atacak değiliz” dedi.

Sertoğlu ligleri kendi kararlarıyla değil sağlık ve bilim kurulunun kararına göre başlatacaklarını belirterek “Devlet bu konuda en sert tedbirleri aldı. Eğer bir risk varsa sporu yine yasaklayacak. Oynatmayacak” dedi.

Ligin en erken bir zamanda başlamasını arzu ettiklerini belirten Hasan Sertoğlu “futbolcu arkadaşların da sakatlanmayacak şekilde, antrenmanların da sağlıklı bir ortamda yapılacağı bir ortamda başlaması hedefimizdir. Maçlardan önce herkese test yapılması koşulumuzdur. Maçlar başladığında sıfır risk olacak” dedi.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75