banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Doğan YDÜ Lefke Kartal
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Sağlık Protokolü İmzalandı..!
banner98

Besim: Sporcu Sağlık Merkezi gündemimizde

Sağlık Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) arasında “sporcu sağlığı” konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Sağlık Bakanı Filiz Besim ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu imza koydu. Protokol kapsamında, KTFF K-PET Süper Lig, birinci lig ve diğer liglerde oynayan futbolcuların sağlık raporlarının daha titizlikle hazırlanabilmesi için karşılıklı işbirliği yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu arasında imzalanan protokol gereğince, sporcu sağlık raporları düzenlenecek, Süper lig müsabakalarında futbolculara gerekebilecek acil müdahaleler, medikal ve cerrahi müdahaleler yapılacak, sağlık eğitim programları düzenlenecek.

Besim: Önemli bir başlangıç

Sağlık Bakanı Filiz Besim, protokol töreni sonrası yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı olarak sporcu sağlığı konusuna ayrı bir önem verdiklerini, ülkede sporcu sağlığı konusunda sağlık hizmeti verilmekle birlikte, sağlık raporlarının kontrol altına alınmasının da ayrı bir önem taşıdığını kaydetti.

Besim, sporcu takip sisteminin, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli bir boyutu olduğunun da altını çizerek, önlerinde bir hedef olan sporcu sağlığı merkezinin de devreye girmesiyle, sporcularla ilgili tek bir merkezden yürütülecek çalışmalarla, bir ilkin gerçekleştirileceğini dile getirdi. Besim, bu merkezde sadece tedavi değil, rehabilitasyon çalışmalarının da yapılacağını ifade etti. İmzalanan bu protokolün de sporcu sağlığını kontrol altına almak adına büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “Bunun sporcu sağlığı adına çok daha çağdaş hizmet için bir başlangıç olacağını düşünüyorum” dedi.

Sertoğlu’ndan bakanlığa teşekkür

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, işbirliği için Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti ve bu ortaklığın ülke gençliğine büyük katkı yapacağını kaydetti. Sertoğlu, sağlık raporlarının sporcu sağlığı için çok önemli olduğunu da dile getirdi.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75