banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Girne Binatlı Yalova Bitirdi.. (31)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Paravan Antrenörlere Ceza Verilsin..!
banner98

 





Dernek başkanı Süleyman Göktaş’ın imzası ile yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi.  

“Teknik adamların statüsü, çalışma esasları ile eğitimi ve sınıflandırılması talimatı 2015 yürürlüğe girdi” talimatına atıf da bulunarak tüzük ve yönetmeliği uygulayan Futbol Federasyonudur.

Futbolcular, antrenörler, hakemler ve en önemlisi kulüplerin başkan ve yöneticileri bağlı olduğumuz Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tüzük ve yönetmeliklerine kayıtsız şartsı uymak zorunluluğundayız. Uymayanlar hakkında da tüm kararları Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu almakla mükelleftir.

Nasıl ki yönetmeliklere uymayan Serdarlı örneğinde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu cesur bir karar almışsa, bu yönetmeliklere uymayan tüm kesimlere de acımasız bir şekilde uygulamalıdır, uygulayacağından da dernek olarak da şüphemiz yoktur. Kulüplerimiz futbolumuzun olmazsa olmazıdır, ama bu yönetmeliklere de uymak durumundadırlar. Ekonomik yapılarını da bu şartlara göre hazırlamalıdır. Saha başarısızlığı tek sorumlusu antrenör değildir. En basit örneği yapılan görev değişimlerinde başarılı olabilineceğin gibi olunamayabilinirde, her zaman olaylara sağduyu ile yaklaşıp yönetici yöneticiliğini teknik dama teknik adamlığını saygı çerçevesinde yapabilmelidir.

Ancak bir kulüp sürekli antrenör değişikliğine gittiği zaman kendilerini sorgulamayıp antrenörleri itibarsızlaştırmaktadır. Halbu ki antrenörler belli bir eğitim sürecinden geçen kendini sorgulayan yenileyen ve futbolumuz en üst düzeyde profesyonelce yaklaşan kesmimdir. Bunun böyle bilinmesinde derneğimizce büyük bir faydası vardı. En basit şekli ile antrenör önce C lisans, üç ilgili liglerde görev yaptıktan sonra b lisans, üç yıl çalıştıktan sonra A lisans, üç yıldan sonrada en üst düzey olan UEFA Pro lisans kurslarını görmektedir. Bu eğitimler Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu kontrol ve yönetiminde Türkiye Futbol Federasyonunun ülkemize gönderdiği eğitmenler nezaretinde yapmaktadır.

Futbolun katmanları yönetici, antrenör, hakem, futbolcu bazında futbolumuz ciddi anlamda sorgulanmalıdır. Liglerimizde daha altıncı haftanın geride kalmasına rağmen başta süper ligi olmak üzere 8 teknik adam, 1.ligde dört, 2.ligde ise iki teknik adamların görevinde istifa ettiği veya görevlerinde alındığını hatırlatan dernek yönetimi günah keçisi olarak sadece antrenörlerin görülmemesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

Bu arada liglerimizde “PARAVAN” antrenörlük yapan teknik adamlara tepki koyan dernek yönetimi, Futbol Federasyonunu talimatların uygulanmasında cesur kararlar almasını beklemektedir. Paravan olarak görev yapan antrenörlere ilgili maddeyi derhal uygulamaya konulması isteyen dernek yönetimi ilgili maddenin içeriği de paylaşıldı.

 

MADDE 32 - TALİMATLARA AYKIRI TUTUM ve DAVRANIŞLAR

 

5) Bir kulüp veya kuruluş ile sözleşme imzalamış, ancak ilgili kulüp veya kuruluşta fiilen görev almayarak lisansını kiraya veren (paravan antrenörlük yapan) kişilerin sözleşmeleri derhal iptal edilir ve bu kişilere 3 sezon boyunca çalışma izni verilmez. Durumun devamı veya tekrarı halinde, ilgili kişinin çalışma izni süresiz olarak geri alınır.

Ayrıca tüm liglerimizde görev alan teknik direktör ve antrenörlerin hangi kriterler göre hangi liglerde görev yapabileceği ile ilgili madde de hatırlatılarak, talimatların dışına çıkılmaması konusunda tüm kesimlerin hassa davranması istenildi. 

MADDE 38 - GEÇİCİ HÜKÜM İş bu talimatın, Madde 32'nin, 7.inci fıkrası 2016-2017 sezonundan itibaren geçerli olacak ve uygulanacaktır. Yine, İş bu talimatın, Madde 32'nin, 4.üncü fıkrası da 2016-2017 sezonunda yürürlükten kaldırılacaktır.

 

2015-16 futbol Sezonunda Antrenörlerin lisanslarına göre görev yapacakları ligler :

Süper Lig A Takım UEFA PRO LİSANS

Yrd. UEFA A-B

Süper Lig A2 / UEFA A-B-C 

1.Lig  A Takım UEFA veya UEFA PRO LİSANS

Yrd. UEFA A-B

1.Lig A2 / UEFA A-B-C 

2.Lig A Takım UEFA A-B veya UEFA PRO LİSANS

Yrd. UEFA A-B

2.Lig A2 / UEFA A-B-C  

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75