banner108
Öne Çıkanlar Gönyeliye acımadı (61) Bozatlı AİHM Noktasında Girişimlerimiz Var Hakemlere Koronavirüs Şoku.. Sapsızoğlu Sadrazam Kayalar Rekora Koşuyor..!
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Özcan Saygı; Bizdeki Telaş Niye..!
banner98

Çetinkaya futbolcusu Özcan Saygı'nın açıklamaları şu şekilde;

"Böylesine tüm dünyayı etkisi altına alan virüs olayları içerisinde sporun gündemde sıklıkla olmasını şaşkınlık ile takip ediyorum. Herkesin düşüncesine saygı duymakla beraber ben de nacizane fikrimi söylemek ve paylaşmak isterim.

Öncelikle işe bilimsel yönde bakacak olursak böylesine kısa bir dönemde ne kadar sağlıklı hazırlanılabilir soru işaretidir. Sonuç olarak yaptığımız aktivite performansa dayalıdır. Normal süreçte dahi hazırlık döneminde vücudun toparlanıp belli bir seviyeye gelmesi zaman alıyor. Kaldı ki kuvvet, dayanıklılık, sürat ve çabukluk antrenmanları ile ilgili hangi ilke ve yöntemler kullanılacak bu da soru işareti.

Sağlık yönünden bakacak olursak ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunlar doğrultusunda halen daha yeterli miktarda test kitlerimiz yok. Zaten aşısı ve ilacı bulunamamış bir virüsle karşı karşıyayız. Temas halinde ve çeşitli durumlarda bulaşılabilen bir durumdan bahsediyoruz. Futbol da temas içerikli spor olduğundan, bulaşıldığı zaman nasıl bir önlem alınacak?

Her gün dünyaca ünlü futbol kulüplerinin sahaya indiğini duyuyoruz veya haber siteleri aracılığı ile takip ediyoruz. Bu takımların durumlarının ve liglerinin durumu bile belli değilken, bizdeki telaş niye? Bizim çoğu sahamızda soyunma odası dahi yok. Nasıl bir sağlıklı ortam oluşturulacak bilemiyorum. Bu daha en basiti. Kulüplerimizin doktorları, tesisleri, temizlik ekipmanları var da bizim mi haberimiz yok?

Benim düşüncem sağlıklı bir ortam olacağına inancım şu an için yoktur. Ligin tamamlanması gerekiyor mu sorusuna cevabım kesinlikle evettir. Sonuçta şampiyon olacak takım büyük maddi ve manevi yatırımlar yapmıştır. Sahada kutlamak da tabiki haklarıdır. Ama bu ortamda olmasını eminim onlar da istemez. Ve yahut düşecek takımlar da vardır. Onların da savaş vermesi gerekir. Ama onlar da bu ortamda bunu yapamazlar. Sabredip süreci takip etmemiz gerekir. Erken davranıp doğacak daha da büyük sorunlarla karşılaşmaktansa, biraz daha beklemek gerekir diye düşünüyorum. Zaten Federasyonumuz bunları göz önünde bulunduracaktır diye temenni ediyorum. Çünkü 'Sağlık' her şeyin üstündedir".

Haber: Necmi Usal

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75