banner108
Öne Çıkanlar YDÜ Doğan Gedik yeniden görevde Cezalılar Açıklandı.. Doğan güle oynaya..! (4-0)
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Oyun Kurallarında Önemli Değişiklikler..!
banner98

2019-2020 Futbol Sezonundan geçerli olmak üzere oyun kurallarında önemli değişikliklere gidildi. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından 2019-2020 Sezonundan itibaren yürürlüğe giren değişiklikler özetle şöyle:

OYUNCULAR DEĞİŞİKLİKTE EN YAKIN NOKTADAN OYUNU TERK EDECEK

Oyundan çıkan oyuncular kendisine en yakın yerden oyundan çıkacak. Ancak oyuncuların güvenliği her şeyden önemli. Bunla ilgili bir sıkıntı varsa oyuncu orta çizgiden oyunu terk edebilir. Hakemin en yakın noktadan çıkmasını istediği oyuncu, buna itiraz edip yerine getirmezse sarı kart ile cezalandırılacak. Artık yedek kulübesindeki takım görevlileri de kart ile cezalandırılabiliyorlar. Oyun kuralları kitabında hepsi açık şekilde belirtiliyor. Takım listesine ismi yazılmış herhangi bir kişi olabilir. Oyunculardaki gibi geçerli. Hoca ısrarla rakibinin sarı kart almasını isterse o da oyuncularda olduğu gibi sarı kartla cezalandırılabilecek. Kulübedeki ihlali kimin yaptığı belirlenemezse, bundan en yetkili kişi teknik direktör sorumlu olacak. Bunun sonucunda oradaki en yetkili kişi yani teknik adam sarı ya da kırmızı kart görecek.

HAKEME ÇARPAN TOPLARDA HAKEM ATIŞI YAPILACAK

Hakem atışı, eğer hakem oyuncu ceza sahasında durdurduysa hangi takımı olduğu önemli değil, top kaleciye bırakılacak. Eğer ceza sahası dışındaysa, top hangi takımın kontrolündeyse o takıma bırakılacak. En son oyuncunun temas ettiği noktadan yapılacak bu atış. Bütün diğer oyuncular hakem atışının yapıldığı noktadan 4 metre uzak olmak zorundalar. Bugüne kadar top hakeme dokunduğu zaman oyun devam ediyordu. Top hakeme çarparak gol olursa gol kararı verilmiyor. Hakem atışıyla oyunu başlatmak gerekiyor. Aynı durumda topun hakeme çarpıp umut vaadeden bir atağa dönüşürse yine öyle oluyor. Hakem atışıyla başlıyor. En son topla kim oynadıysa top o takıma bırakılıyor. Top A takımından B takımına geçerse yine hakem atışı yapılması gerekiyor. Topun hakeme çarptığı yerde hakem atışı yapılması gerekiyor.

TAÇ ATIŞINDA 2 METRE KURALI

Futbolcu taç atışı kullanırken rakibi ondan en az 2 metre uzakta olmak zorundadır.

ELLE OYNANAN POZİSYONLARDA GOLLER İPTAL EDİLECEK

Elle oynama kurallarında da değişiklikler oldu. Oyun kurallarında artık bu çok net. Burada en önemlisi hücum oyuncusunun elle oynaması. Elle, kolla atılan goller artık kabul edilmiyor. Futbol dünyasında bu kabul görmüyor. Bu değişikliğin ana nedeni bu. Kazara ya bilerek diye artık bir ayrım yok. Hücum oyuncusunun eline, koluna çarparak, bilerek ya da kazara gol olması bir şey değiştirmiyor. Bu sadece elle, kolla gol atma değil. Fırsat yaratmayı da içeriyor. Elle oynamanın bilerek olması sadece sarı kart gerektiriyor. Elle oynama bilerek değilse serbest vuruş veriliyor ancak sarı kart yok.

RAKİP OYUNCU SERBEST VURUŞTA EN AZ 1 METRE UZAKTA DURMAK ZORUNDA

Artık baraja rakip oyuncuların 1 metreden fazla yanaşmasına izin verilmiyor. En az 1 metre uzakta bulunmak zorundalar. Bu kurala uymazlarsa kendileri aleyhine en direkt vuruşla oyun başlayacak.

PENALTILARDA KALECİLERİN BİR AYAĞI ÇİZGİYE BASMAK ZORUNDA

Penaltı atışlarında kalecinin bir ayağı mutlaka çizgiye basmak zorunda. Kalecilerin file ve direklerle oynamasına izin verilmeyecek.

TOPUN OYUNA GİRMESİ İÇİN CEZA SAHASI DIŞINA ÇIKMASI GEREKMİYOR

Kaleci aut atışı kullandıktan sonra futbolcu topla ceza sahası dışında buluşmak zorunda değil. Topun oyuna girmesi için ceza sahası dışına çıkması gerekmiyor. Hücum oyuncularının top oyuna girene kadar ceza sahası dışında olması gerekiyor.

OYUNCULAR HAKEMİN ETRAFINI SARIP TACİZ EDERSE EN AZ BİR OYUNCU SARI KART GÖRECEK

Bazen en ufak bir kararda bile oyuncular hakemin etrafını sararak taciz ediyorlar. Böyle durumlarda hakemin etrafını saran futbolculardan en az birisi sarı kart görecek.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75