banner108
Öne Çıkanlar Ralli Tamara Meliz Redif Eurotour Martin Cup GG
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Nihayet start verildi..!
banner98

 




Başbakan Hüseyin Özgürgün, sporun daha ileriye gitmesi için, seçim kaygısından uzak, kalıcı yatırımlar yapacaklarını ifade ederek, futbola ve spora olan her yatırımda gözünü kırpmadan cesur adımlar atmaya devam edeceğini söyledi. Yıllardır atıl durumda olan Girne Karaoğlanoğlu Mete Adanır Stadı’nın yeniden düzenlenmesi için çalışmalara başlandı. Stadın yenilenme çalışmasına başlaması nedeniyle düzenlenen törene, Başbakan Hüseyin Özgürgün, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Milletvekilleri Dursun Oğuz ve İzlem Gürçağ , Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Başbakan Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün, diğer ilgililer ve Karaoğlanoğlu Spor Kulübü yöneticileri ile bölge halkı katıldı.

 

“METE ADANIR’IN ADINA YAKIŞIR OLMASI ÖNEMLİ”

 

Başbakan Hüseyin Özgürgün, törende yaptığı konuşmada, “Burası Mete Adanır’ın ismini taşıyor. O benim için çok önemli. Beraber futbol oynadığımız, sahalarda ter döktüğümüz arkadaşımız. Bugün aramızda bulunmuyor. Onun adına yakışır olması önemli. Onun adının burada yaşatılması benim için duygusal da bir değer taşıyor” dedi. Futbola ve spora olan her yatırımda gözünü kırpmadan cesur adımlar atmaya devam edeceğini, bütün imkanları sporun daha ileriye gitmesi için kullanacağını ifade eden Başbakan Özgürgün, “Yani birilerinin herhangi bir şekilde çıkarına değil, bütün hareketlerimiz, futbolun, ülke sporunun ve gençlerin çıkarına olacak. Bu da onlardan biridir” diye konuştu. Stadın yapımının kısa sürede tamamlanacağını ve 6 ay sonra açılışta buluşacaklarını ifade eden Başbakan Özgürgün, bütün Girne’nin ihtiyacını karşılayacak bir saha olacağını belirtti.

 

“GİRNE İÇİN ÖNEMLİ DÜŞÜNCELERİMİZ VAR”

 

Bunun Girne’ye yapılacak tek yatırım olmadığını, Girne 20 Temmuz Stadı’nın ışıklandırılması için ihale aşamasının sonuna gelindiğini belirten Başbakan Özgürgün, “Girne 20 Temmuz Stadı ışıklandırılacak, gece maçları oynanacak” dedi.

Başbakan Özgürgün, Piabella Otel’in karşısındaki sahaları Futbol Federasyonu’na devretmeyi düşündüklerini de açıklayarak, “Futbol Federasyonu da o sahaları tanzim edip milli takım sahaları olarak kullanacak, bölge takımları da o tesisleri kullanacak. Yani Girne için önemli düşüncelerimiz var. Özellikle futbol anlamında. Ama diğer sporları da ihmal etmiş değiliz” diye konuştu.

Başbakan Özgürgün, seçimlere iki yıl olduğunu, yatımları seçim kaygısıyla değil, spora gerçek yatırımları kazandırmak için yapacaklarını vurguladı. Mete Adanır’ın adını taşıyan tesisin yenilenme çalışmasının başlamasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bölge halkına ve gençlere hayırlı olmasını dileyen Başbakan Özgürgün, “Burası, gelir getirici de bir tesis olacak. Bu yatırımı diğer bölgelere de götürmek için elimizden geldiği kadar çalışacağız, 6 ay sonra açılışta görüşmek üzere” dedi.

 

BÖLGE ÖNEMLİ BİR TESİS KAZANIYOR

 

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Karaoğlanoğlu’na yapılacak stattan bütün Kıbrıs Türk gençliğinin faydalanacağını, çok güzel bir tesis olacağını belirterek, Başbakan Özgürgün’e desteği için teşekkür etti. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, stadın uzun yıllar ihmal edildiğini,  Başbakan Özgürgün’ün ihaleyi hızlandırdığını ve köye önemli bir tesis kazandırılacağını vurguladı. Tesislerin yapılması kadar, korunmasının da önemli olduğunu belirterek, “Toplum olarak en büyük eksikliğimiz, yapılanları korumada fazla özen göstermiyoruz” diyen Güngördü, Başbakan Özgürgün tarafından köye yaptırılacak bu yatırıma hep beraber sahip çıkacaklarını söyledi. Karaoğlanoğlu Muhtarı Hüdaverdi Tutkun da, Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’nün 1979 yılında kurulduğunu ve kulübün ilk yöneticilerinden olduğunu anlatarak, “Yıllardır el atılmayan stada şimdi Başbakan Özgürgün el attı. Köyümüze bundan daha büyük bir yatırım olamaz. Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan kurtaracak olan spor faaliyetleridir. Köyümüzde daha fazla sportif faaliyet yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Müteahhit Hasan Tosunoğlu da stadın yapımının yılsonunda tamamlanacağını belirtti. Karaoğlanoğlu Mete Adanır Stadı’nın yenilenme çalışması 1 milyon 243 bin TL’ye mal olacak. Sentetik çim saha olacak statda, 200’er kişilik portatif tribün, ışıklandırma ve çevre düzenlemesi yapılacak.


banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75