banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan KKTC SPOR MANŞETLERİ Girne
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Malek’ten Son Düdük..!
banner98

Doğan Türk Birliği ile Mağusa Türk Gücü arasında 9 Eylül Pazar günü oynanacak olan KTSYD Kupası’nda Mehmet Malek son kez düdük çalacak ve aktif hakemlik hayatına noktayı koyacak. 1993 yılında hakemliğe başlayan Mehmet Malek 25 yıl aralıksız futbol hakemliği yaptı.

Vatan spor servisi olarak Mehmet Malek’e kendisini sorduk, kendisi de anlattı.

“21 Ocak 1968 yılında Baf'ın Pelatusa köyünde doğdum. 1990 yılında Türk Öğretmen Koleji'ni tamamlayıp öğretmen oldum. Halen Haspolat İlkokulu'nda okul müdürü olarak görev yapmaktayım. Kolej yıllarımda 1988'de futbol hakemi oldum. Yaklaşık on yıl Yenicami ve Gaziköy kulüplerinde futbol oynadım. Futbol oynarken ara ara hakemlik de yapıyordum. 1993 yılından itibaren günümüze kadar da ara vermeksizin 25 yıl futbol hakemliği yaptım. Hakemlik yaptığım yıllar içerisinde çok sayıda final maçı ve şampiyonluk-küme düşme maçlarında görev üstlendim. FİFA dışında organize edilen Conifa ve Non Fifa gibi uluslararası maçlarda görev yaptım. Hakemliğim süresi içerisinde KTSYD, Nike, birçok gazete ve MOK tarafından yılın hakemi ödüllerini aldım. 2002-2006 yıllarında dernek başkanlığı olmak üzere Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği yönetim kurullarında uzun yıllar görev aldım. Sporu, özelde de futbol hakemliğini ve avcılığı çok seviyorum. Evliyim ve iki oğlum vardır. Hakemliğim yaptığım süre içerisinde katkı koyan, destek veren başta eşim ve ailem olmak üzere herkese sonsuz teşekkürler.”

Mehmet Malek’in 25 yılda biriktirdiği birçok anısı var. O anılarından bir tanesini bize anlattı.

“Hakemlik yaptığım yıllar içerisinde çok sayıda anı biriktirdim. Ruso Stadı’nda K.Kaymaklı - Gönyeli maçını yönetiyordum. Kalabalık bir seyirci vardı. Gelişen bir K.Kaymaklı atağında tam hatırlamıyorum hangi futbolcuydu ama uzaktan sert bir şut attı, top gol oldu ama kale içinde bulunan ve ağları gerili tutan direğe vurup seri bir şekilde oyun alanına geri geldi. Golü net görmüştüm ve golü verdim. Yardımcı hakemim eliyle oyna devam işareti yapıyordu. Birkaç Gönyeli oyuncusu gol olmadığı yönünde itiraz etmeye başladı. Özellikle efendi kişiliği ile de bilinen Hüseyin Amcaoğlu hemen araya girerek gol olduğunu ve topun içeriden döndüğünü onlara sert bir şekilde söyledi. Ardından tüm oyuncular yanımdan uzaklaştı ve ben Hüseyin'e teşekkür ettim. Oyuna başlama vuruşu ile devam edildi.”

 Spor servisi olarak bizler de Mehmet Malek’e bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz.

Haber: Cemil GARİP

banner116
Anahtar Kelimeler:
Malek’ten Son Düdük..!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75