banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor KKTC SPOR MANŞETLERİ YDÜ MTG kampa giriyor
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

“Mağusa Türk Gücü bambaşka bir camia”
banner98






 “15 yaşında A takımla tanıştım”


Mağusa Türk Gücü’nün ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Takımı’nın önemli gol ayağı olan Halil Turan, futbola Dikmen köyünde başladığını ve 15 yaşında Dikmen’in A takımında forma giymeye başladığını söyledi. Daha sonra ailesinin Türkiye’ye yerleştiğini ve kendisinin de 1 yıl ailesi ile Mersin’de kalmak zorunda kaldığını belirten Turan, Mersin’de bulunan Camspor adlı futbol okulunda 1 yıl altyapı aldıktan sonra tekrar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine döndüğünü belirtti.


“ 2 sene futbola ara vermek zorunda kaldım”


Halil Turan, Türkiye’den döndükten sonra Yenicami Spor Kulübü’nün altyapısına gittiğini, orada 2 sene oynadıktan sonra antrenör ile sıkıntı yaşadığını ve 2 yıl futbola ara vermek zorunda kaldığını belirtti. bu kararını lisansının düşmesi için aldığını belirten Halil Turan, 17 yaşında tekrardan lisans çıkardığını, Dikmen’de oynadıktan sonra Hamitköy’e transfer olduğunu, 3 sene Hamitköy’de Süper Lig’de futbol oynadıktan sonra yarı transfer döneminde Cihangir’e transfer olduğunu ve yaklaşık 4 yıl da burada forma giydiğini belirtti.


“Halil Turan, Yenicami’de Halil Turan oldu”


Kuzey Kıbrıs’ın şüphesiz en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Halil Turan, bu kariyerini ve saygınlığını kesinlikle Yenicami Spor Kulübü’nde kazandığını, sonuçta futbolcu da potansiyel olduğu zaman onu ortaya çıkardığını, Cihangir Spor Kulübü’nün kesinlikle kendi üstünde çok emeği olduğunu, fakat HalilTuran’ın Yenicami’de Halil Turan olduğunu belirtti. Cihangir’de oynadıktan sonra 3 yıl Yenicami Spor Kulübü’nde oynadığını, Yenicami’de yetişmesine rağmen bu kulubün Cihangir’e bonservis bedeli ödeyerek kendisini aldığını belirten Halil Turan, Yenicami’de ilk sezonun da sakatlandığını, 2. Devre de takıma döndüğünü ve döndükten sonra da müthiş bir katkı sağladığını belirtti.


“2 yıl üst üste yılın futbolcusu seçildim”


Yenicami’de çok başarılı sezonlar geçirdiğini belirten Halil Turan, ilk senesinde Süper Kupa şampiyonluğu yaşadığını ve ertesi 2 yıl üst üste lig şampiyonluğu yaşadığını, 1 yıl da kupa şampiyonluğu yaşadıktan sonra son yılında Süper Kupa finalinde Küçük Kaymaklı’ya kaybettiklerini söyledi. Yenicami’de geçirdiği 3 sene de 2 yıl üst üste yılın futbolcusu seçildiğini söyleyen Halil Turan, bunun tarihte bir ilk olduğunu ve bununla da gurur duyduğunu ve bir sene de gol kralı geldiğini belirten Halil Turan, Yenicami’de çok başarılı bir 3 sezon geçirdiğinin altını çizdi.




“3 senenin ardından tekrar Cihangir’e döndüm”


Yenicami’de başarılı geçen 3 sezonun ardından serbest transfer hakkını kullanarak tekrardan Cihangir’e döndüğünü belirten Halil Turan, Cihangir’in tarihinde ilk kez ligi 3. Sırada tamamladığını kendisinin de 33 maçta 26 gol attığını bu yüzden de hem Cihangir’deki hem de Yenicami’deki takım arkadaşlarının bu başarısında emeğinin çok olduğunu söyledi.Halil Turan, kendisinin bireysel başarıdan daha çok takımsal başarıya daha çok önem verdiğini de belirtirken Cihangir’de geçen bir yıldan sonra Mağusa Türk Gücü’ne transfer olduğunu belirtti.


“Mağusa Türk Gücü’nün teklifi benim için çok özeldi”


Mağusa Türk Gücü’nden teklif geldiğinde, bu teklifin kendisi için çok özel olduğunu belirten Halil Turan, Mağusa Türk Gücü camiasının çok farklı bir camia olduğunu her zaman duyduğunu, çok müthiş bir taraftar potansiyeli olduğunu, ve camianın kendisini bir Mağusalı gibi aralarına aldığını ve kendisinden çok şey beklendiğinin farkında olduğunu söyledi. konuşmanın başında da söylediği gibi bireysel değil takımsal başarıya önem verdiğini söyleyen Halil Turan, geleceğinin burda olduğunu düşünürek geldiğini söyledi.


“Ben ve arkadaşlarım MTG’de olduğumuz için çok şanslıyız”


Mağusa Türk Gücü futbolcusu Halil Turan, Mağusa Türk Gücü’nün çok farklı bir yapıya dönüştüğünü, bunları gözlemleyerek ve duyarak geldiğini zaten içerisine girdiğinde de beklediğinden çok farklı bir ortam olduğunu herşeyin beklediğinden daha iyi olduğunu aktardı. Halil Turan, bu camianın bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu, kendisinin ve takım arkadaşlarının Mağusa Türk Gücü’nde oldukları için çok şanslı olduklarını da belirtti. Şu an istenilen durumda olmadıklarını bu duruma da futbolcuların getirdiğini, bu durumdan da alnılarının akıyla çıkacaklarını, çok şansızlıklar yaşadıklarını, fakat bunun arkasına sığınmayacaklarını söyledi.


“Buradaki Yönetim ve Başkan çok farklı”


Diğer gittiği takımlardaki yöneticilerin ve başkanların kendisinde emeği olduğunu belirten Halil Turan, buradaki yönetimin ve başkanın çok farklı olduğunu, oturmuş bir sistemlerinin olduğunu, camiayı faklı kılanın kesinlikle yönetimin ve başkanın emeği olduğunu belirtti. Halil Turan, yönetimin gerek tesisleşmede gerekse yapılan transferler de çok özverili olduğunu, her futbolcunun bu tip yönetici ve başkanla çalışmak istediğini belirtti. Halil Turan çok şanslı olduklarını yinelerken bunu da yöneticilerin kendilerine hissettirdiklerini, beklentilerin altında kalmalarına rağmen yönetimin kendilerini memnun etmek için çok çaba sarf ettiğini belirtti. Halil Turan kendisinin bu başkan ve yönetime kesinlikle bir vefa borcu olduğunu ve elinden gelenin fazlasını yapacağını sözlerine ekledi.


“Unutamadığım maç Çetinkaya maçıdır”


“Unutamadığınız maç hangisidir?” sorusuna ise MTG’nin yıldız futbolcusu Halil Turan, unutamadığı maçın Mağusa Türk Gücü’nün şampiyon olduğu yıl son maçta Yenicami formasıyla gol de attığı ve Yenicami’nin Çetinkaya’yı 2-1 yendiği maç olduğunu söyledi. Turan: “O maç varımızı yoğumuzu sahaya yansıtıp Çetinkaya’yı mağlup ettik ve Mağusa Türk Gücü şampiyon oldu. Biz bu maç ile aslında Kıbrıs futbolunda bazı şeylerin değiştiğini ıspatladık. O maçı asla unutamam” dedi.




“Çok çalışacağız”


Mağusa Türk Gücü’nün yıldızı Halil Turan, ellerinden gelenin fazlasını kalan maçlarda yapacaklarını, bu durumdan kurtulmak için çaba sarf edeceklerini ve yönetimin ve başkanın güvenini tekrardan kazanmak için çok çalışacaklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75