banner108
Öne Çıkanlar Esentepe Gönyeliye acımadı (61) Göçmeni Vura Vura Yıktı.. (24) Eksikler Terimi Düşündürüyor.. BAL ile İlgili Açıklama Yaptı..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Mağusa derbiyi bekliyor..!
banner98





Süper Lig’de 11.hafta büyük ve anlamlı bir karşılaşmaya tanıklık edecek. Geçtiğimiz sezon 16 yılın ardından Süper Lige yükselen Dumlupınar, Pazar günü kendi sahasında ezeli rakibi Mağusa Türk Gücü’nü konuk edecek. Bu önemli derbi karşılaşması öncesinde Spor Servisi olarak her iki takımın oyuncularıyla bir araya gelerek maçın nabzını yokladık. Havanın yağmurlu olmasından dolayı fotoğraf çekimlerimizi Dr.Fazıl Küçük Stadı’nın tribünlerinden yapmak zorunda kaldık. Her iki takım en son 1999-2000 sezonunda karşı karşıya gelmiş ve her iki karşılaşma da 1-1’lik eşitlik çıkmıştı.


Yasin; ‘’Kendimi şanslı hissediyorum’’

Önemli derbi maçı öncesi spor servisine görüşlerini aktaran Mağusa Türk Gücü’nün yıldız oyuncusu Yasin Kurt, ‘’Lige geçen senenin gölgesinde kalarak başladık. Bu maç hem bizim hem de camiamız için çok önemli. Bu maçı kazanıp hem moral bulmak hem de camiamız için böylesine önemli bir maçı kazanıp onları da motive etmek istiyoruz. 16 yıl sonra böyle bir maçta MTG formasıyla maça çıkacak olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Eminim Kıbrıs’ta eşi benzeri olmayan bir kalabalığın önünde oynanacak olan bu maçta forma giymek ayrıcalıktır. Güzel ve centilmence bir maç olmasını diliyorum. Futbol severleri maçımıza bekliyoruz. Onlara çok güzel bir karşılaşma izlettireceğimizden eminim’’ şeklinde konuştu.

Turgut; ‘’Benim için çok anlamlı bir karşılaşma’’

Dumlupınar’ın golcü futbolcusu Turgut Kaçar ise ‘’Mağusa Türk Gücü alt yapısından yetişip A takıma yükselen ve şu anda Dumlupınar forması giydiğimden dolayı bu maç benim için çoğu Mağusa’lı dan daha özel ve anlamlı olacak. Mağusa halkının özlediği bir derbi. Bu özel günde bende sahada olacak olmamdan dolayı kendimle gurur duyuyorum. Nice futbolcular MTG’de ve Dumlupınar’da oynadı. İki büyük camianın mücadelesi olacak. Bu karşılaşmanın 16 yılın ardından oynanacak olması beni heyecanlandırıyor. Taraftarları maça dostluk ve sevgi için davet ediyor, önce dostluğun sonra ise Dumlupınar’ın kazanmasını temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu.


Türkkan; ‘’Özlenen bir derbi’’

Mağusa Türk Gücü’nün tecrübeli file bekçisi Türkkan Delideniz Pazar günü oynayacakları Dumlupınar maçı öncesi şöyle konuştu; ‘’Güzel bir derbi olacak. Dumlupınar-MTG karşılaşması ülkemizin en büyük derbileri arasındadır. Uzun yıllardan sonra bütün Mağusa bölgesindeki futbol severlerin maça yoğun ilgi göstereceğini düşünüyorum. MTG olarak biz de bu karşılaşmayı kazanarak çıkışa geçmek istiyoruz. Çoğumuzun çocukken izlediği derbiyi sahada yaşayacak olmamdan dolayı heyecanlıyım’’.

Kenan; ‘’2 büyük kulübün karşılaşması olacak’’

Sezon başında Türkiye Süper Ligi’nden Dumlupınar’a transfer olan Kenan Özer ise ‘’Uzun yıllar sonra burada futbol oynamak benim için çok başka çünkü ben buralarda büyüdüm. O yüzden çok güzel duygular yaşıyorum. Eski anılarım aklıma geliyor. Geçici bir süre ama bana iyi geldiğini söyleyebilirim. Dumlupınar’a geldiğim için çok mutluyum çünkü buradaki arkadaşlık, hoca, yönetim, futbolcu kısacası herkes iç içe. Bundan dolayı çok rahat ve huzurluyum. Şu an ligdeki durumumuz pek iç açıcı değil ama ben sahaya çıktığımda her zaman o gün ne yapabilirim diye düşünürüm ve performansımı en üst şekilde ortaya koyacak gibi mücadele ederim. Bunun sonucunda takıma bir katkım olduğunu görünce mutlu oluyorum. Bu haftaki maç tabi biraz daha farklı. 2 büyük kulüp. Umarım çok güzel bir futbol izletiriz. 2 takım da yıllar sonra kazanmak için oynayacak. Bu da Mağusa içinde taraftarlar arasında tatlı bir rekabete yol açacak. O yüzden inşallah kazanan biz oluruz’’ şeklinde konuştu.


Uğur ; ‘’İnşallah hava şartları uygun olur’’

Mağusa Türk Gücü’nün kaptanı Uğur Gök önemli maç öncesi tüm futbol severleri derbiye davet etti. Konuşmasına devam eden Uğur, ‘’Mağusa’lı futbol severlerin özlediği bir karşılaşma. MTG olarak lige iyi başlamadık. Daha sonra toparlanma sürecine girsek de son haftalarda istediğimiz puanları alamadık. Dumlupınar maçı güzel ve anlamlı bir maç olacak. İnşallah hava şartları da futbol oynamaya müsait olur ve futbol severler de maça ilgi gösterebilir. Takımda sakatlığı ve cezası olanlar olsa da mevcut kadromuzla Dumlupınar maçına en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Centilmence ve sakatlıksız bir karşılaşma olmasını diliyorum’’ dedi.


Erdoğ; ‘’Kazanıp çıkışa geçmek istiyoruz’’

Dumlupınar’ın ikinci kaptanı ErdoğBarkınay ise bu önemli derbi mücadelesi öncesinde ‘’Yıllardır oynanmayan, Mağusa halkının özlem duyduğu bir derbi maçı olacak. Maça ilginin büyük olacağını düşünüyorum. Umarım temiz, zevkli ve centilmence bir karşılaşma olur. Mağusa Türk Gücü camiasına 4 yıl hizmet verdim, kaptanlığını yaptım. Camiaya saygım sonsuz ama kazanan taraf biz olmalıyız. Galibiyet için ben ve tüm takım arkadaşlarım elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Geçen haftaki galibiyetimizle birlikte bir çıkış yakalamak istiyoruz. O yüzden bu bölge derbisinden galibiyetle ayrılarak Dumlupınar’ı daha yukarılara çıkarmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

RÖPORTAJ: NECMİ USAL

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75