banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Doğan YDÜ KKTC SPOR MANŞETLERİ Lefke
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Kupaların efendisi Türk Ocağı..!
banner98





Kupa denilince akla gelen ilk takım şüphesiz Türk Ocağı. 1974’ten önce Limasol’da kurulan ve Barış Harekatı sonrasında Girne’ye taşınan Maunacılar, 9.finalini de kazanmayı başardı. Tarihinde lig şampiyonluğu bulunmayan Türk Ocağı, çıktığı tüm final maçlarını da kazanmayı başaran tek kulüp olarak tarihteki yerini koruyor. Tarihindeki ilk kupa şampiyonluğunu 1982 yılında Küçük Kaymaklı karşısında elde eden sarı siyahlılar, son olarak ise geçtiğimiz Cuma akşamı Yenicami ile oynanan Süper Kupa finalinde 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı uzatmaya taşıyarak tarihinde ilk kez Süper Kupa’yı da müzesine götürmüştü.

Türk Ocağı’nın tarihinde kazandığı kupa şampiyonlukları şöyle;

İlk zafer 1982’de geldi

Kupaların takımı Türk Ocağı, tarihindeki ilk zaferi 1982 yılında elde etti. O zamanın hükmünde çift final şeklinde oynanan Kıbrıs Kupası finalinin ilk ayağında kendi evinde Küçük Kaymaklı ile karşılaşan Türk Ocağı maçı Topel Kaymakamoğlu’nun golü ile 1-0 kazanmıştı. Ruso’da oynanan rövanş karşılaşmasını Küçük Kaymaklı 2-1 kazanmasına rağmen Türk Ocağı kupayı müzesine götürdü.

Aynı yıl Devlet Başkanlığı Kupası

Kıbrıs Kupası zaferinden sonra 1981-1982 sezonunun lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile Devlet Başkanlığı Kupası’nda karşı karşıya gelen TOL, maçı Erdinç Hasizmirli’nin tek golü ile 1-0 kazandı ve kupayı müzesine götürdü.

84’de bir kupa daha

1984 yılında Kıbrıs Kupası finalinde Gönyeli ile karşılaşan Türk Ocağı ikinci maç sonunda kupaya uzandı. Çift final şeklinde oynanan iki maç da golsüz eşitlikle sona erince penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında Topel Kaymakamoğlu ve Merhum Mehmet Pars ile fileleri sarsan Türk Ocağı, rakibi Gönyeli’yi 2-0 mağlup ederek ikinci kez Kıbrıs Kupası’nı müzesine götürdü.


İkinci kez Devlet Başkanlığı Kupası

Kıbrıs Kupası zaferinden sonra 1983-1984 sezonunun lig şampiyonu Yenicami ile Devlet Başkanlığı Kupası’nda karşı karşıya gelen TOL, maçı 3-1 kazanarak bu kupayı da ikinci kez müzesine götürdü. Maunacılara Yenicami karşısında kupayı getiren golleri Merhum Mehmet Pars, Hilmi ve Topel’den geldi.

Ezeli rekabette gülen taraf Ocak

1990 yılında Kıbrıs Kupası finalinde ezeli iki kulüp Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı karşı karşıya geldi. Maçı Türk Ocağı, Giray Koltaş’ın golü ile 1-0 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kupası da Ocak’ın

Kıbrıs Kupası finalinde Doğan Türk Birliği’ni tek golle geçerek kupayı müzesine götüren TOL, 1989-1990 sezonu lig şampiyonu Baf Ülkü Yurdu ile Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda karşılaştı. Mücadeleyi Hüseyin Batsi’nin golü ile 1-0 kazanan Maunacılar, kupayı müzesine götürdü.

17 yıl sonra gelen zafer

Son kupa şampiyonluğunu 1990 yılında elde eden Türk Ocağı, 17 yıl sonra finalde Tatlısu ile karşılaştı. Mücadelede rahat bir oyun sergileyen sarı siyahlılar Ertaç Taşkıran ve Ediz Çukurovalı’nın 2’şer golü ile maçı 4-0 kazandı ve kupayı 4.kez müzesine götürdü.

Tek golle kazandılar

Geçtiğimiz sezon Kıbrıs Kupası finalinde Yalova ile karşılaşan Türk Ocağı, karşılaşmayı Muhammed Ali Uçar’ın golü ile 1-0 kazanmıştı.

İlk kez Süper Kupa

Tarihinde ilk kez Süper Kupa finaline çıkan Türk Ocağı, son lig şampiyonu Yenicami ile kozlarını paylaştı. Sarı siyahlılar 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen golcüsü Ertaç Taşkıran ile 2-2’yi bularak maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmanın ilk devresinin son dakikalarında Ertaç ile bir gol daha bulan Ocak, Süper Kupayı da müzesine götürdü.


Tüm bilgiler için Türk Ocağı taraftarı Çağan Balcan’a teşekkür ederiz.


HABER : NECMİ USAL

KAYNAK : ÇAĞAN BALCAN

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75