banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ KKTC SPOR MANŞETLERİ kktc spor MTG kampa giriyor
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

KTFH ve Gözlemciler Derneğinden Kınama..!
banner98

 



         Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Yönetim Kurulu olarak hafta sonu oynanan Vadili-Ortaköy karşılaşmasının uzatma dakikalarında gerçekleşen darp olayını, karşılaşmanın tatil edilmesi sonrasında yaşanan olayları  ve daha önce yaşanan darp olayını değerlendirmiştir.

Kıbrıs Türk Futbolu’na hizmet etmek için çalışan hakemlerimiz yalnız derneğimizin veya futbol federasyonumuzun  değil  tüm kulüplerimizin hakemleri oldukları unutulmamalıdır. Hakemlerimize sahip çıkmak bizlerin görevi olduğu kadar, spor etik kurallarını içselleştiren herkesin görevi olduğu düşüncesindeyiz. Futbol, kardeşlik, dostluk ve sosyal faaliyet olan bir oyun  olarak hayatımızda yer almaktadır. Gencecik bir insanı darp etmek taraftarları galeyana getirmek, arabalarını tekmelemek, küfür ve tehditler yağdırmak, maalesef yaşadığımız yüzyılın değerleri olmasa gerek. Vadili kulüp başkanının, önce insan olan bir hakemimize utanmazca saldırması ve darp etmesi bizleri son derece üzmüştür. Futbol federasyonumuzun gerekli cezaları vereceğine şüphemiz yoktur. Hakemlerimiz sahipsiz olmamakla beraber  hukuki süreç başlatılmış olup  kendini bilmez bu kişi ve\veya kişiler hakkında yasal sürecin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Vadili camiasının sporumuza nice değerli gençler kazandıran önemli bir camia olduğunu bilmekteyiz. 2015-2016 futbol sezonunun başlaması ile ilgili kulüp başkanının karşılaşmalarda yaptıkları  raporlara yansımıştır. Sekizinci haftasını tamamladığımız ligimizde sergiledikleri darp, küfür ve tehditleri bir kez daha kınar sporumuz adına yalnız bize değil sporumuzun tüm kesimlerine geçmiş olsun der, böylesi rezil bir olayın bir kez daha tekerrür etmemesi temennisini sizlerle paylaşırız. Bu amaçla hafta sonu oynanacak karşılaşmalara hakemlerimiz siyah bant takarak çıkacaklardır.

Bu tip olayların, müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında spor alanları ile bunların çevresinde şiddet ve düzensizliğin yaşanmaması için biran önce “Sporda Şiddet Yasası’nın” hazırlanması hususunda ilgili yetkilileri göreve davet eder ve ilgili mevzuatın hazırlanma sürecinin de takipçisi olacağımızı tüm spor kamuoyumuza bildiririz.

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75