banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. Serbest transferde son gün
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

KTFF Kararı Açıkladı..! Yeni Boğaziçi Yabancı Oyuncularına 32 Bin TL Ödeyecek..!
banner98

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunu temsilen Av. Mehmet Portakalcı başkanlığında Kıbrıs Türk Futbol Kulüpler Birliğini temsilen Erhan Soykut ve Kıbrıs Türk Futbolcular Derneğini temsilen Hüseyin Sadıklar’dan oluşan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu 27/06/2018 tarihinde saat 15:00’da toplanmış ve Kurula yapılan başvuruları gündemine almış, değerlendirmiş ve karar üretmiştir. Şöyle ki;

Bilbay Geceyatmaz’ın antrenör sözleşmesinden doğan alacak talebi görüşülmüştür. Konu ile ilgili Yalova Spor Kulubü yetkilileri ve Bilbay Eminoğlu ile yapılan yüzyüze görüşmeler neticesinde Bilbay Geceyatmaz ‘ın Şubat 2018 (kısmen) ve Mart Nisan 2018 ayları maaşı olan toplam 2,900.-TL’nin ödenmediği hususunda bulgu yapılmış ve toplam 2,900 TL’nin Yalova Spor Kulübü tarafından şikayet sahibi Bilbay Geceyatmaz’a ödenmesine oy birliği ile karar vermiştir.

Suhat Altınışık ‘ın antrenör sözleşmesinden doğan alacak talebi görüşülmüştür. Konu ile ilgili Yalova Spor Klubü yetkilileri ve Suhat Altınışık ile yapılan görüşmeler neticesinde Suhat Altınışık’ın ‘ın Şubat , Mart , Nisan 2018 ayları maaşı olan toplam 3,000.-TL’nin ödenmediği hususunda bulgu yapılmış ve toplam 3,000 TL’nin Yalova Spor Kulübü tarafından şikayet sahibi Suhat Altınışık’a ödenmesine oy birliği ile karar vermiştir.

Serkan Ekşici ‘nin antrenör sözleşmesinden doğan alacak talebi görüşülmüştür. Konu ile ilgili Yeniboğaziçi Başkanı ile telefoniyen görüşülmüş ve Serkan Ekşici‘nin 2 aylık maaşı olan toplam 3,000.-TL’nin ödenmediği hususunda bulgu yapılmıştır. Netice itibarı ile toplam 3,000 TL’nin Yeni Boğaziçi Kulübü tarafından şikayet sahibi Serkan Ekşici’ye ödenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

Mehmet Kemanecioğlu‘nun antrenör sözleşmesinden doğan alacak talebi görüşülmüştür. Konu, Uyuşmazlık Çözüm kurulunca değerlendirilmiş , Mehmet Kemanecioğlu‘nun 2 aylık maaşı olan toplam 6,000.-TL’nin ödenmediği hususunda bulgu yapılmış ve toplam 6,000 TL’nin Yeni Boğaziçi Kulübü tarafından şikayet sahibi Mehmet Kemanecioğlu’na ödenmesine oy birliği ile karar vermiştir.

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ayrıca Yeniboğaziçi Spor kulübü ile aralarındaki sözleşmeden ötürü ihtilaf yaşayan yabancı uyruklu futbolcular Ousmane Keita, Badji Armand Francois Ahmed ve Gueye Serigne Ousmane tarafından kaleme alınan dilekçelerini gündemine almış ve karar üretmiştir. Şöyle ki;

Mevcut başvurular incelendiği zaman 3 futbolcunun yakınmalarının da aynı olduğu ve taraflar arasında sözleşmeden kaynaklı bir ihtilafın olduğu açıkca anlaşılmakla beraber. Futbolcuların aleni bir şekilde mağduriyet yaşadığı ve maddi imkansızlıklarla karşı karşıya kaldıkları ve alacaklarını alamadıkları ve işbu sebeple de çevrelerinden gıda ve barınma yardımı aldıkları hususunda bulgu yapılır.

Diğer taraftan Yeni Boğaziçi Spor Kulübü başkanı Derviş Canaltay ile yapılan görüşme ve konuşmalarda ise kulüp ile sıkıntı yaşayan futbolcuların haklarının verilmediği ve mağduriyet yaşadıkları anlaşılmaktadır. Hem futbolcuların Kurul huzurunda ki beyanları hem de Yeniboğaziçi Spor Kulübü başkanı ile yapılan telefon görüşmesi neticesinde Yeni Boğaziçi Spor Kulübü tarafından sözleşmelerin ihlal edildiği ve futbolcuların alacaklarının ödenmediği hususunda bulgu yapılmıştır.

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, yukarıda özet olarak değinilen tüm hususları dikkate aldıktan sonra Yeniboğaziçi Spor Kulubünün ; Ousmane Keita’ya 6,000 dolar , Badji Armand Francois Ahmed’e 4,000 TL ve Gueye Serigne Ousmane’ye 2,000 Dolar ödemesi husususunda oybirliği ile karar almıştır.

Uyuşmazlık çözüm Kurulu ayrıca daha once görüştüğü ancak karar üretemediği başvuruları da tekrardan gündemine almış ve karar üretmiştir Şöyle ki;

Ahmet Zaifoğlu tarafından kaleme alınan başvuru incelendiği zaman Futbolcunun sakatlık neticesinde yapmış olduğu harcamalar ve/veya sağlık giderlerinin karşılanmasını talep ettiği görülmektedir. Söz konusu başvuru değerlendirildiği zaman tedavi ve ameliyat masrafı olan 6,038.69 TL’nin sigorta şirketi tarafından bir tamam karşılandığı tespit edilmiştir. Mevcut durumda Ahmet Zaifoğlu leyhine verilecek bir karar futbolcunun sebepsiz zenginleşmesine sebep olacağından başvurunun reddedilmesi hususunda oy birliği ile karar vermiştir.

Ozanköy Spor Klübü futbolcusu Michalis Michael’in başvurusu gündeme alınmış ve değerlendirilmiştir. Futbolcu, Kurula hitaben başvurusunda,17.10.2017 tarihinde Ozanköy Spor kulubü ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını ve işbu sözleşmeden dolayı 3,200 Euro alacağı olduğunu idddia etmektedir. Ozanköy Spor Kulübü ise futbolcunun mezkur tarihlerde kendilerinden izinsiz Güney Kıbrıs’ta futbol oynadığını ve sözleşmeyi futbolcunun ihlal ettiğini iddia etmiş ve bu iddiasını sunmuş olduğu belgeler ile desteklemiştir. Tarafların iddia ve sunmuş oldukları belgeler incelendiği zaman başvuru sahibi futbolcunun sözleşmeyi ihlal ettiği ve Ozanköy Spor Kulübünden maaş talep ettiği tarihlerde Güney Kıbrıs’ta futbol oynadığı hususunda bulgu yapılır. Netice itibarı ile futbolcunun başvurusu yersiz olduğundan reddedilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Kurul son olarak, Mehmet Kemanecioğlu ve Akova Spor Kulübü arasındaki ihtilafı gündemine almış ve taraflarının iddia ve argümanlarını değerlendirmiştir. Olayı özetlemek gerekirse, başvuru sahibi Mehmet Kemanecioğlu Akova Spor Kulübü ile aralarındaki antrenörlük sözleşmesi gereğince kendisine ödenmesi gereken 2 aylık maaş alacağı 6,000 TL’nin ödenmesini talep etmektedir. Konu ile ilgili yazılı ve sözlü olarak kurula savunma sunan kulüp ise 6,000 TL’nin çek ile ödendiğini iddia etmiştir. Bu husus başvuru sahibi Mehmet Kemanecioğlu tarafından da Kabul edilmekle birlikte yapılan ödemenin maaş ödemesi olmadığı , kulüp adına yapmış olduğu ödemelerin karşılığı olarak 4142817 numaralı mez-koop çekinin kendisine verildiğini iddia etmektedir. Tüm iddia ve belgeler Uyuşmazlık Çözüm kurulu tarafından değerlendirilmiştir. Bu noktada Krulun görev ve yetkilerine bakıldığı zaman Bölüm 1 madde:2’de ‘’ sözleşmeden doğan ve futbolla ilgili’’ uyuşmazlıklara bakmakla yetkili olduğu açıkça belirtilmektedir. Dolayısı ile bu noktada başvuru sahibi Mehmet Kemanecioğlu’nun almış olduğu çekin daha önceden kulüp için yapmış olduğu ödemeye karşılık kendisine keşide edildiği yönündeki iddiasını kurulun inceleme yetkisi olmadığı hususunda bulgu yapılır. Netice itibarı ile kurul, 6,000 TL’lik maaş ödemesinin 5,200 TL’sinin 4142817 numaralı mez-koop çeki ile ödendiğini ve kalan 800 TL’nin Akova Spor Kulubü tarafından Mehmet Kemanecioğlu’na ödenmesine karar verilmiştir.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75