banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ YDÜ Hala Sultan Türkiye İkincisi..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Konat ‘’Oyuncular Bilinçlendi’’..!
banner98

Konat, bununla beraber Covid-19 salgınından dolayı futbolun durması sonrası oyuncuların harcadığı enerjinin azalması ile birlikte bugüne kadar yerleştirilen enerji dengesinin bozulma olasılığının olduğunu, değişen koşullara göre beslenme önerilerini oyunculara vermeye devam edeceklerini kaydetti.

İki yıldır sürdürdükleri çalışmalarda zaman içerisinde doğru beslenmenin performansları üzerindeki etkisini her geçen gün daha fazla fark eden sporcular olduğunu, fark etmeyenlerin yıl içerisinde bu konuda farkındalığının arttığını belirten Konat, sezon içerisinde yapılan görüşmelerle oyuncuların daha fazla özen göstermeye başladıklarını ve beslenme düzenlerinde bilinçleri artarken, daha özverili davrandıklarını ifade etti.

Son yıllarda sporcu beslenmesinin temellerini sporcularda iyice yerleştirmek için bayağı uğraştıklarını, çok güzel sonuçlar aldıklarını ve performansa yansımasıyla başarıların geldiğini ve verim aldıklarını vurgulayan Eliz Konat, ülke futbolunun Covid-19 salgını nedeniyle durmasının olumsuz etkilerini ve yapmayı planladıklarını şu şekilde anlattı:

“Covid-19 döneminde sporcuların harcadığı enerjinin azalması ile birlikte bugüne kadar oturttuğumuz enerji dengesi biraz bozulmuş olabilir. Bu dengenin bozulması ve harcamaların azalmasıyla birlikte ve beslenmelerinin belki aynı kalması veya kötüleşmesi söz konusu olabileceğinden vücut kompozisyonlarında geriye dönüş olabilir. Bu dönemde yağ kilosu artarken kas kaybı da yaşanabilir. Bunu engellemek için sporcularımızı Özgü hoca ile istişare ederek takımın takvim ve planlarına paralel olarak beslenme konusunda takiplerimizi sürdüreceğiz. Periyodik zamanlarda sporcularla görüşüp tartımlarını yaparak beslenme önerilerimizi değişen koşullara göre vermeye ve motive etmeye devam edeceğiz.”

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75