banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor YDÜ Doğan GG
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Kaybolan Günler Yazı Dizisi 4-Erdoğa Nay;’’Kulüp Başkanları Seneye Oynatacak Futbolcu Bulabilecekler Mi?’’..!
banner98

‘Kaybolan Günler’ adı altında başlayan yazı dizimizin dördüncü konuğu Baf Ülkü Yurdu’nun başarılı file bekçisi Erdoğan Nay. Bakalım Erdoğan futbolsuz geçecek olan bu zorlu günler için ne düşünüyor?

Erdoğan; ‘’Ülke olarak çok zor bir süreçten geçtiğimiz doğru. Ancak futbolsuz 1 yıl çok üzücü bir durum. Niyet olsa bir şekilde futbolumuz oynatılabilirdi. Alınan bu karar bize çok kötü sonuçlarla geri dönecektir. Özellikle futbol yeniden başladığında üzülerek söylüyorum ki başkanlar sahaya çıkaracak futbolcu bulmakta zorlanacaklar’’.

Baf Ülkü Yurdu’nun başarılı kalecisi Erdoğan Nay, spor servisine duran futbolumuz ile ilgili olarak konuştu. Nay’ın açıklamaları şu şekilde;

‘’Futbol istese oynatılabilirdi’’

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun aldığı bu karar bana göre yanlış. Dünyanın her yerinde futbol oynanıyor, sadece bizde oynatılmıyor. Futbolcular dışında herkes futbol oynuyor. Esas problem korona değil bana göre maddiydi. Bana göre alınacak önlemlerle birlikte futbol başlatılabilirdi.

‘’Kulüp başkanları seneye oynatacak futbolcu bulabilecekler mi?’’

Bu kararın alınması futbolu olumsuz yönde etkileyecek. Futbolcuların futbol oynama hevesleri kaçtı. Sponsorlar elini ayağını çekecek. Seyircilerin de eskisi kadar futbol maçlarına katılım göstereceğini düşünmüyorum. Herkesi soğuttular. En önemlisi ise acaba kulüp başkanları seneye sahada oynatacak futbolcu bulabilecekler mi? Ya da istedikleri paraya oynatabilecekler mi? Futbolcuların çoğu işsiz, öğrenciler eğitimsiz kaldı. Bu zor günleri futbolcular unutmaz.

‘’Futbolu bırakma ihtimalim var’’

Özellikle orta yaş grubunda yer alan birçok futbolcu arkadaşımızın futbolu bırakabileceğini düşünüyorum. Alınan bu karar sonrasında hiçbir futbolcuda motivasyon kalmadı. Futbol olmadığı için birçok futbolcu iş hayatına yöneldi ve iş sektöründe değişikliğe de gitti. Bu oyuncuların futbola dönüşlerinin zor olacağını düşünüyorum. Birçok genç oyuncu da futbolu bırakmak zorunda kalabilir. Okulunu ödeyemeyip askere gidenler oldu. İşe başlayanlar oldu. İş şartları da futbola engel olabilir. Bu arkadaşlar gibi ben de olabilirim. Futbolu bırakma ihtimalim söz konusu. Futbola tabii ki devam etmek istiyorum. Hangi futbolcu istemez ki. Ancak bana istediğim parayı vermeleri lazım. Kulübümle eğer anlaşamazsam ve benim başka takıma gitmemi de izin vermezlerse futbolu bırakacağım.

‘’Salonda çalışıyorum’’

Haftanın beş günü salona gidiyorum. En azından kendimi fit tutma adına salonda çalışmalarımı sürdürüyorum. Yeterli mi? Değil ancak yapacak başka bir şey de yok. Bu şekilde futbolu unutuyoruz. Yeteneklerimizi kaybediyoruz.

‘’Karar alındığı zaman yıkıldım’’

Alınan karar beni oldukça negatif etkiledi. Futbola olan sevgim, saygım, ilgim azaldı. Şu an salona yöneldim. Ligler için karar çok geç alındı. O süre zarfında çok yıprandım. Beklentilerimiz futbolun başlayacağı yönündeydi. Ancak alınan karar olumsuz oldu. Kararın alındığı zaman yıkılmıştım.

‘’Futbolcular Derneği’ne hep destek tam destek’’

Futbolun yeniden başlaması için elimizden geleni yapacağız. Futbolcular Derneği bunu başarabilecek kapasitede. Derneğimize ben de üye oldum. Futbolun yeniden başlaması için ne yapılacaksa arkalarında olacağım.

HABER: NECMİ USAL

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75