banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor Forest Karşıyaka Doğan
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Kaybolan Günler Yazı Dizisi 2-Sertan Kurukafa..!
banner98

‘Kaybolan Günler’ adı altında başlayan yazı dizimizin ikinci konuğu Larnaka Gençler Birliği Spor Kulübü’nün alt yapısından yetişen oyuncusu Sertan Kurukafa. Bakalım golcü isim futbolsuz geçecek olan bu zorlu günler için ne düşünüyor?

Sertan; ‘Zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyayı saran Covid-19, insanları çok zor durumlara soktu ama dünyanın hiçbir yerinde futbol ligi durdurulmadı. Çözüm üretildi ve bir şekilde oynatılmaya devam edildi. Burada da çözümler üretilip ligler başlatılmalıydı. Futbolun oynatılmaması bir çözüm değil, aksine kaçış yoludur’’

Gençler Birliği’nin golcü futbolcusu Sertan Kurukafa, spor servisine duran futbolumuz ile ilgili olarak konuştu. Kurukafa’nın açıklamaları şu şekilde;

‘’Ülke futbolu geriye gitmiştir’’

Ülke futbolunun gelişmesi için her fırsatı kovalayan futbolcular ve yöneticiler vardır ancak bu düzenin yeterli olduğunu düşünen insanlar da vardır. Şu anda futbolun olmaması hem oyuncuları hem de ülke futbolunu çok ileri derecede geriye atmıştır. Okulunu ödeyemediği için askere gitmek zorunda olan oyuncular var ve bu karar insanların eğitim şanslarını da ellerinden aldığını gösteriyor. Futboldan geçinmek zorunda olan futbolcular ise yavaş yavaş ülke futbolundan soğumaya başlıyor. Çok kötü bir durum.

‘’Başkaları yüzünden futbolu asla bırakmam’’

Ben geçimimi sadece futboldan sağlayan biri olarak bir ara ciddi anlamda iş için yurt dışına gitmeyi düşünmüştüm. Yalan söylemeyim halen daha öyle bir düşüncem var. 24 yaşındayım ve bu kadar olaya rağmen futbolu bırakmayı hiç düşünmedim. Başkaları yüzünden asla futbolu bırakmayacağım. Mücadele etmeye devam edeceğim.

‘’Bireysel çalışıyorum ama nereye kadar…’’

Takımla birlikte antrenmanlarımıza ara vermek durumunda kaldık. Alınan karar sonrasında motivasyonumuz oldukça düştü. Ama boş kalarak bir yere varamayız. Çalışmak zorundayız. Spor nankördür. Siz onu bırakırsanız, o da sizi bırakır. Şu an bireysel antrenmanlara odaklanmış durumdayım ve fitness yaparak kaybettiğim kondisyonumu kontrol altına almaya çalışıyorum. Ancak ne yaparsak yapalım maalesef sezon içerisinde ve takımla beraber çalıştığımız kadar zevkli ve etkili olmuyor.

‘’Tek gelir kaynağım futbol’’

Futbol oynanmayacak olması beni oldukça olumsuz yönde etkiledi. Bu konuda çok şansızım. Sakatlığım tamamen geçtikten sonra geçtiğimiz sezonu askerde geçirdim. Askerliği bitirip heyecanla futbola odaklandım. Bu sezon için çok hevesliydim ve futbolu çok özlemiştim. Takım olarak çalışmalarımız da o yöndeydi fakat sonra karar açıklandı ve konsantrasyonumu kaybettim. Bu karara çok üzüldüm. Ancak şimdi kendimi toparladım ve yarın sezon başlayacak gibi hazırlanıyorum. Bence bu ölü dönemde çalışanlar önümüzdeki sezon adından söz ettirecek. Tekrar başa sarmaya niyetim yok. Bunun ayıbı yok. Maddi olarak ise başka bir gelir kaynağım olmadığından ağlanacak halimize gülüyoruz. Verilen kararlar tabii ki insanı soğuma noktasına getiriyor ama futbolu hayatımız, ekmeğimiz, işimiz olarak görüyoruz. Konsantrasyonumuzun dağılmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Gönül isterdi ki insanlar futboldan soğumasın, seyir zevki eskisinden daha iyi olsun ama ileri gideceğimize geri gidiyoruz.

‘’Futbolcular Derneği’ni büyütmeliyiz’’

Futbolcular olarak bu ölü dönemde her fırsatı değerlendirmemiz lazım. Birlik ve beraberliği sağlamamız lazım. Bunun için ilk iş futbolcu lisansı olan herkesin FUTBOLCULAR DERNEĞİNE üye olmalarıdır. Böylece birlik ve beraberliğimiz artırmış ve sesimizi duyurmuş oluruz.

HABER: NECMİ USAL

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75