banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik Doğan YDÜ KKTC SPOR MANŞETLERİ Lefke
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Karpaz’da Av Kaos’u..!
banner98

Karpaz Koruma Derneği’nin Karpaz Milli Parkı’nın Karpaz emirnamesine göre, ava açılmasının ters olduğunu söylemesi üzerine Avcılık Federasyonu’ndan açıklama geldi. Avcılık Federasyonu Başkanı Erhan Keser, söz konusu bölgenin emirnameye tam anlamıyla uyulması halinde kapanabileceğini söyledi.

“Eğer bir bölge Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmişse o bölgede tarım, hayvancılık ve yapılanma da olamamalı” diyen Erhan Keser, bölgede tarım yapılıp birçok kimyasal ilacın bu maksatla kullanıldığını, yasa dışı çok sayıda mandıranın olduğunu, bu mandıralarda olan keçi ve koyunların otlatılmak için araziye çıkarıldığını, bu hayvanların doğal bitki örtüsüne zarar verip bölgeyi çöle döndürdüğünü anlattı. Avcılık Federasyonu Başkanı Erhan Keser, ayrıca bölgede yasa dışı yollarla bitki örtüsünün yok edilerek tarım arazileri açıldığını ve kaçak olarak ormandaki yabani harnup ve zeytin ağaçlarının kesilip odunlarının satıldığını, bu olaylara bölgede av yapan avcıların çoğu kez k rastladığını söyledi.

Erhan Keser, “Bunlar göz ardı edilerek Karpaz Koruma Derneği’nin emirnameyi bahane göstererek, bölgeyi ava kapattırmak istemelerini samimi bulmuyoruz” dedi. Bölgeye ava giden avcıların bölge esnafı için ciddi bir gelir kaynağı olduğunu da belirten Keser, Karpaz Koruma Derneği’nin bu talebine anlam veremediklerini de sözlerine ekledi.

banner116
Anahtar Kelimeler:
Karpaz’da Av Kaos’u..!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75