banner108
Öne Çıkanlar Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ Hala Sultan Türkiye İkincisi.. Salonda Çalıştı.. Miniklerle Anılıyor..
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Kaner:’’Yeni yasa yapılmalı’’
banner98

 




Yenicami Ağdelen Kulübünden yapılan açıklama şöyle

‘’10 Şubat Çarşamba günü Başbakanlık ve Spor Dairesi yetkilileriyle verimli bir toplantı geçekleştirdik. 2012 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararıyla Kulübümüzün kullanımına verilecek arazinin durumunu değerlendirdiğimizde, geliştirmek istediğimiz projenin karşısında Spor Yasasının büyük bir engel olduğu ortaya çıkmıştır. Olası bir çözümün konuşulduğu bu dönemde Kulüplerin önünü açacak yasalar ve uygulamalar olması gerekmektedir. Kulüplerin maddi imkânlarını çeşitlendirecek yasalara sahip olmalıyız, şu andaki durum ise maalesef içler acısıdır. Kulüpler devlet katkılarıyla ve maddi imkânlara sahip yöneticilerle ayaktadır. Bu durum kabul edilemez. Kurumsallaşmayı sağlayacak maddi imkânlar olmadığı sürece branşlaşma, tesis yatırımı veya geleceğe dönük hiçbir yatırım söz konusu olamaz. Şu andaki Spor Yasasına göre kulüplerin kullanımlarına verilen arazilerin üzerine sadece spor amaçlı tesis yapılabilmektedir. Gelir getirici bir yapılaşma maalesef yasaktır.

Bu durumu Sayın Başbakanımız da tespit etmiş ve yasamızdaki sıkıntıların aşılması ile ilgili görüş almıştır. Sayın Başbakanımızın bu tutumu ümit vericidir. Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz toplantıda da bunu ilgili yetkililerin yaklaşımlarından gözlemledik. Kulübümüz Yasanın değişebilmesi için her türlü katkıyı koymaya hazırdır. Bu konuyu devamlı gündemde tutacağımızı ve çok yakından takip edeceğimizi belirtmek isteriz. İlgili tüm Spor ailesinin de aynı hassasiyetle davranmasının önemli olduğuna vurgu yapmak isteriz.’’

 

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75