banner108
Öne Çıkanlar Babutsalar sahaya iniyor..! Gençlerbirliği Yönetiminden Sadıkoğluna Ziyaret.. kktc spor Serbest transferde son gün B Lisans Kursu 13 Haziranda..!
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

İsmail Dayı Mormenekşe'de Ölümsüzleşti..!
banner98

Cemal Balses Stadı’nda yer alan heykelin açılışında ilk olarak, 6 ay önce hayatını kaybeden İsmail Menevili, ve yarın törenlerle anılacak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından aile adına amcası İsmail Meneveli için sanatçı Bedia Balder konuşma yaparak,“Bu heykel projesi, Kıbrıs Türk Futbol camiasının sembol isimlerinden, tüm hayatını canı kadar sevdiği Mormenekşe Spor Kulübü’ne adayan ve tüm futbol camiasının yakından tanıyıp çok sevdiği taraftarı “İsmail Dayısı”nın anılarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara kalıcı bir değer bırakmak için hazırlanmıştır” dedi.

Menevili’nin adını taşıyan torunu İsmail Menevili, dedesinin anısının yaşatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Mormenekşe Gençler Birliği Spor Kulübü Eski Başkanı Hilmi Öztemiz,Kulüp Asbaşkanı Hüseyin Ummanel, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve futbol antrenörü Eralp Şerifoğlu da, Mormenekşe futbol takımının Menevili’nin hayatındaki önemine vurgu yaptılar.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar da, yaptırılan heykelle İsmail Menevili’nin hatırasının ölümsüzleştirildiğine vurgu yaptı.

Açılışa katılan Başbakan Ersin Tatar yaptığı konuşmada, “toplum olarak bizi başarılı kılan ortak değerlerimizduir, İsmail Dayı’nın yarattığı değer sonucu burdayız” dedi.

Mormenekşelileri gösterdikleri vefa örneğinden ötürü kutlayan Başbakan Tatar, ömrünün 40 yılını köyün futbol takımına ve sahasına adayan Menevili’nin ölümsüzleştirildiğine vurgu yaptı.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75