banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik kktc spor KKTC SPOR MANŞETLERİ YDÜ MTG kampa giriyor
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

İki Sahanın Akıbeti Belirsiz..!
banner98

Elde edilen bilgilere göre iki sahanın ihalesinin iptal edilmesi konusunda yapılan itirazın Rekabet Kurulu tarafından olumlu bulunduğu ve ihale şartnamesinin eşit şartlarda hazırlanmadığı gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.

Gazetemizin elde ettiği bilgilere göre Rekabet Kurulunun ihaleyi iptal etmesine rağmen iki sahanın yeniden ihaleye çıkılmamasının sebebi ise bilinmiyor. Aralık ayının son günlerinde yapılan bu ihalenin iptali ile bu sahalar için bloke edilen kaynak ise kullanılmadığı için Maliye Bakanlığı’nın genel bütçesine aktarıldı.

Konuyla ilgili gazetemizin muhabirlerinin yaptığı araştırmada rekabet kurulunun ihaleleri iptal edilmesi ile ilgili kararın uygulanmaması için spor dairesinin savcılıktan görüş isteneceği öğrenildi.

Savcılıktan olumlu görüş gelmesi durumunda ise ihaleye çıkılmadan eski ihale şartlarının uygulanacağı ve kazanan firmaya işin yaptırılacağı belirtiliyor. Ancak 2019 yılı bütçesinin kapanmasından dolayı ilgili projelerin ödemesi ise 2020 bütçesinden yapılacak.

Spor Dairesi tarafından projelendirilen ve ihalesi iptal edilen iki sahanın maliyetinin 4.5 milyon lira olduğu KDV ile birlikte bu rakamın 5 milyonu geçeceği belirtiliyor. Bu durumda 2020 projeleri için ayrılan 10 milyon liranın yarısı da 2019 yılında yapılmayan projeler için harcanmış olacak.

Konunun yargı yolu açık olduğu için itirazı rekabet kurulu tarafından kabul edilen firmaların ise mahkemeye gitmek ve yürütmeyi durdurmak için başvuruya hazırlandıkları da elde edilen bilgiler arasında.

İtirazı rekabet kurulu tarafından kabul edilen firmaların mahkemeye gitmesi durumunda iki saha için ayrılan yaklaşık 5 milyon liralık kaynak ise kullanılamayacak ve mahkemenin yılsonuna kadar tamamlanmaması durumunda ise 6.5 milyonda olduğu gibi, 5 milyonluk miktar da 2020 sonunda kullanılamayacağı için Maliye Bakanlığının genel bütçesine aktarılacak.

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75