banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Uzatmalarda Harry Kane İle Güldü..! (2-1) Şampiyon 1.Piyade Alayı KKTC SPOR MANŞETLERİ
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

banner98




"5’e 5 bir minyatür kale turnuvasına var mısın?
Mahalle Maçlarını Özleyenlerin Turnuvası Geliyor! Yapman gereken şey, beş kişiden oluşan takımını kurmak ve 10 dakika sürecek maçta herkesten iyi oynamaya bakmak. Çünkü bu turnuvada gol attığında karşı takımdan bir oyuncuyu eksiltebiliyorsun! 13-15 ve 15 - 17 yaş arasında ve 18+ yaş üstü LİSANSSIZ takım arkadaşlarını bul; 5, 6 veya 7 kişiden oluşacak takımını kur. Sıra dışı sokak futbolu turnuvası ‘Takımını KUR Mahalleyi SALLA’ için geri sayım başladı. Takımını KUR Mahalleyi SALLA adıyla düzenlenen turnuvanın Lefkoşa elemeleri, futbol kültürünün etkili olduğu Lefkoşa bölgesinde gerçekleşecek. Sokak futbolunun kuralsızlığıyla ve özgürlük duygusuyla düzenlenen Takımını KUR Mahalleyi SALLA turnuvası, 22 Ekim' de başlıyor.


Turnuva kayıtları için en önemli şart ise takımların 15 ile 17 yaş arasındaki oyunculardan oluşması.

Beşe beş sokak futbolunun oynanacağı Takımını KUR Mahalleyi SALLA’ da, centilmenlik dışında kural yok. Turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncu çıkıyor ve eksik kalan takım artan baskı altında maça devam ediyor. Takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maç sona eriyor ve maçın kazananı ilan ediliyor. Takımını KUR Mahalleyi SALLA’ da beşerli takımlar, minyatür kalelere karşı oynuyor. Yani bu turnuva, biraz da bize çocukluğumuzu geri veriyor. Eskiden küçük bir boş arsa bulduğumuzda hemen ikişer taşla küçük kaleler kurar ve minyatür kale maçımızı yapardık. Ve nerede olursak olalım, bu tarzın benimsenmiş kriterleri hiç değişmezdi."

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75