banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik YDÜ Doğan GG İskele
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Gençlerin derbi heyecanı..!
banner98

 




Gençler Ligi’nde heyecan son hız devam ediyor. Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Yenicami A2 takımı ile bu sezon lige iyi bir başlangıç yaparak 3 haftada zor maçlara çıkmasına rağmen 7 puan toplamayı başaran Küçük Kaymaklı takımları kozlarını Cumartesi günü paylaşacak. Lefkoşa derbisi olarak adlandırılan bu önemli karşılaşma öncesi Arena Spor Kolik, her iki takımın teknik patronlarına ve oyuncularına ulaşarak görüşlerini aldı.

Çerkez; ‘’Önemli bir derbi’’

Arena Spor Kolik’e konuşan Yenicami A2 takımı teknik patronu Çağan Çerkez, ‘’Önemli bir maç. YAK-Kaymaklı maçları her zaman derbi havasında geçer. Puan olarak rakibimizden gerideyiz ve bu karşılaşmadan galibiyet elde etmek istiyoruz. Ancak yenemezsek de yenilmeyeceğiz. Futbolun adaletine pek inanan biri değilim ancak iyi oynayanın kazanmasını dilerim’’ şeklinde demeç verdi.


Kargılı; ‘’İlk 4 haftada 3.zor maçımızı oynuyoruz’’

Küçük Kaymaklı A2 takımı teknik direktörü Hasan Kargılı ise, ‘’İlk 4 haftada 3.zor maçımıza çıkıyoruz. Zor maçlar oynamamıza rağmen 7 puan çıkardık ve bu gayet başarılı bir tablo. Şimdi sırada geçtiğimiz yılın şampiyonu Yenicami var. Zor bir maç olacak. Sakatlıksız, hak edenin kazanacağı bir Lefkoşa derbisi olsun. 4,5 tane eksiğimiz var ancak kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız’’ şeklinde konuştu.


Ozan Moroğlu; ‘’Öncelik her zaman fair-play’’

Yenicami A2 takımı kalecisi ve kaptanı Ozan Moroğlu, ‘’Öncelikle bu maçın öneminin farkındayız. Kaymaklı iyi tanıdığımız ve çok saygı duyduğumuz bir camia. Bu tip maçlar her zaman çok zor ve güzel bir atmosferde olur. Aramızda her zaman bir rekabet vardır ancak ben bu maçın çok centilmence geçeceğine eminim. Önceliğimiz her zaman fairplay. Biz Yenicami A2 olarak, bu tip maçların hazırlığını aylar öncesinden yaparız. Bu hafta da, maça çok iyi motive olup, galip gelen taraf olmak istiyoruz. Asıl amacımız A takımda oynayacak seviyeye ulaşmamızdır ancak bu çalışmalarımızı taçlandırmak için en üstte olmaya gayret edeceğiz’’ dedi.


İsmail Pirgalı; ‘’Her şeyden önce centilmence bir maç olmasını ve seyirciler tarafından ilgi görmesini istiyorum’’

Arena Spor Kolik’e konuşan Yenicami’nin başarılı oyuncularından İsmail Pirgalı, ‘’Kaymaklı maçının öneminin farkındayız ve bu camiaya çok büyük saygı duymaktayız. Bu tip maçların atmosferi her zaman farklı olur ve bu Lefkoşa derbisinin her zaman olduğu gibi bu sene de güzel geçeceğinden eminim. Her şeyden önce centilmence bir maç olmasını ve futbolseverlerin ilgi göstermesi en büyük dileğim. Umarım Yenicami A2 olarak, gayretlerimizin karşılığını sahada galip gelerek alırız’’ dedi.

 

BerkemNurdal; ‘’Gelen taraftarlara Kaymaklı-Yenicami derbisini yaşatacağız’’

Küçük Kaymaklı A2 takım kaptanı ve savunma oyuncusu Berkem Nurdal ise, ‘’Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Maçı izlemeye gelecek olan futbol severlere Yenicami-Kaymaklı derbisinin nasıl olduğunu öğreteceğiz. Zorlu periyodu 3 puanla tamamlamak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Arda Kortay; ‘’Maçın önemi büyük’’

Küçük Kaymaklı’nın genç golcüsü ve geçtiğimiz sezon 50 golle gol krallığı yaşayan başarılı futbolcusu Arda Kortay ise, ‘’Bu maç, her iki takım açısından da çok önemli bir maç çünkü her iki takım da şampiyonluğa oynayan takımlar. Ayrıca Kaymaklı-Yenicami rekabeti tarihten günümüze kadar gelmiştir bu yüzden bu maçın anlamı daha büyük. Takım olarak Yenicami maçına odaklandık. Puan veya puanlar almak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve istediğimiz sonucu alacağız. Bol mücadeleli, topa sert ve güzel bir maç olmasını dilerim’’ şeklinde konuştu.

İlk devre Yenicami, ikinci devre Küçük Kaymaklı

Geçtiğimiz sezon oynanan ilk devre karşılaşmasını Yenicami, ikinci devre karşılaşmasını ise Küçük Kaymaklı kazanmıştı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezonun 24.haftasında, Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanan lig karşılaşmasında, Yenicami rakibi Küçük Kaymaklı karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen Küçük Kaymaklı’nın 3 golüne engel olamamış ve karşılaşmayı 3-2 kaybetmişti. Bu karşılaşmada Remzi attığı 2 golle yıldızlaşmıştı. Ligin ilk devresinde oynanan karşılaşmada ise Yenicami rakibi Küçük Kaymaklı’yı İsmail’in golü ile 1-0 mağlup etmişti.

Yer/Saat : Lefkoşa Atatürk Stadı/12.30

Hakemler : Mehmet Özkan, Mehmet Eraslan, Abdullah Genç

Yenicami A2 Muhtemel 11’i : Ozan, İsmail, Yasin, Mustafa Dayı, Bünyamin, Fikret, Ahmet Aygörmez, Ahmet Sivri, Ömer, Nedim

Küçük Kaymaklı A2 Muhtemel 11’i : Mehmet Güvener, Berkem, Yaşar, Yunus, Erce, Arda, Cafer, Boran, Barkın, Mehmet Göçben, Görkem

YAK en golcü futbolcu : İsmail Pirgalı(5 gol)

KK en golcü futbolcu : Arda Kortay(6 gol)

 

HABER : NECMİ USAL

 

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75