banner108
Öne Çıkanlar arenasporkolik MTG kampa giriyor YDÜ Protokol İmzalandı.. MTG
banner81
banner97

Bu haber kez okundu.

Genç Hakem ve Sağlıkçı Mustafa Çukur Uyardı..!
banner98

Liglerimizin genç hakemlerinden ve sağlık görevlisi Mustafa Çukur, "Covid-19’a karşı koruyucu bir ekipman olarak taktığımız maskeler solunumu kısıtlayacak maskelerdir ve maske takarak koşmak son derece sakıncalıdır dedi.

Bu anlamda "Spor yapan insanların, maskeleri kullanması hayati risk taşıyor çünkü maskeler nefes alıp verirken nefese bir miktar engel koyabiliyor, verdiğimiz nefesin bir kısmını tekrar solumak zorunda kalıyoruz. Uzun süre takıldığı zaman ise kanda biriken karbondioksit zararlı hale geliyor. Biriken Karbondioksit gazının hayati tehlikenin ortaya çıkmasını sağladığını düşünecek olursak, ölüme kadar neden olabilecek kötü sonuçlar ile karşılaşabiliyoruz.

Baygınlık, ani ölüm gibi sonuçların yaşanmasına neden olabilmektedir. Bunun yanında ek olarak spor esnasında terleme meydana gelmektedir. Terlemeye bağlı olarak maske koruyuculuğu azalmakta ve bulaşım riskide artmaktadır. Bu nedenlerden dolayı spor yapan kişilerin maske takması uygun değildir".

banner116
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner117

banner68

banner110

banner91

banner92

banner109

banner118

banner70

banner48

banner47

banner111

banner74

banner75